Başkan Tanış'tan 12 Mart Mesajı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2021 - 13:46, Güncelleme: 12.03.2021 - 13:46
 

Başkan Tanış'tan 12 Mart Mesajı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış 12 Mart İstiklal Marşı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tanış, mesajında, İstiklal Savaşımızdaki emsalsiz mücadelemizin, yeniden dirilişimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. İstiklal Marşının her bir mısrasında vatan ve bayrak aşkının bulunduğunu kaydeden Başkan Tanış, “Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadele'nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması münasebetiyle, Gazi Meclis’imizin öncülüğünde 2021 Yılı “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif’in satırlarından süzülen İstiklal Marşımız öyle masa başında yazılmış bir şiir değil. İstiklal Harbinde vatan için millet için cepheye koşan şehit olan gazi olan analarımız bacılarımız dedelerimiz kahraman askerlerimiz İstiklal Marşının kelimesi, ruhu ve anlamıdır. Böyle bir metne sahip olan milletimiz ne kadar şükretse azdır. İstiklal Marşı gibi bir metni yazan Akif, inanıyorum ki Allah'ın büyük lütfuna mazhar olmuştur. Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!' İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış 12 Mart İstiklal Marşı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tanış, mesajında, İstiklal Savaşımızdaki emsalsiz mücadelemizin, yeniden dirilişimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

İstiklal Marşının her bir mısrasında vatan ve bayrak aşkının bulunduğunu kaydeden Başkan Tanış, “Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadele'nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması münasebetiyle, Gazi Meclis’imizin öncülüğünde 2021 Yılı “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif’in satırlarından süzülen İstiklal Marşımız öyle masa başında yazılmış bir şiir değil. İstiklal Harbinde vatan için millet için cepheye koşan şehit olan gazi olan analarımız bacılarımız dedelerimiz kahraman askerlerimiz İstiklal Marşının kelimesi, ruhu ve anlamıdır. Böyle bir metne sahip olan milletimiz ne kadar şükretse azdır. İstiklal Marşı gibi bir metni yazan Akif, inanıyorum ki Allah'ın büyük lütfuna mazhar olmuştur. Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!'

İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber