Başkale'deki Ağaç Katliamında Kimler Sorumlu

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.05.2021 - 21:10, Güncelleme: 03.05.2021 - 22:18
 

Başkale'deki Ağaç Katliamında Kimler Sorumlu

Van'ın Başkale ilçesi Çaldıran mezrasında Serhat Keser adlı vatandaşa ait bir arazide dikili onlarca fidan kıyıma uğradı.

Başkale'nin Çaldıran mezrasında ikamet eden Serhat Keser isimli vatandaşa ait bir arazide aralarında husumetin olduğu iddia edilen kişi veya kişiler tarafından yüzden fazla fidan yerinden sökülerek kıyıma uğradı. Ağaç katliamında, 100 ceviz, 20 armut, 20 elma, 10 kayısı fidanının yerinde söküldüğünü söyleyen arazi sahibi Serhat Keser" 1994 yılında köyümüz Pkk terör örgütü tarafından yakılması sonucu kendi topraklarımızdan göç etmek zorunda kaldık. Yıllarca süren göçebe hayatımızın ardından köyümüze geri dönme kararı aldık. Başkale Kaymakamlığının bizlere vereceği maddi destek ile evlerimizi inşa edecektik. Ancak köyümüzün boş olduğu yıllarda arazilerimizin kaçakçılık bölgesinin güzergahı olması sebebiyle Oğulveren köylüleri güvenlik, koruculuk sistemiyle bölgede büyük bir fiziki güç haline gelmiş ve arazilerimizin üzerine yapılar yaparak kaçakçılardan pay alma projesine kapılarak, bizlerin köyümüze dönmeyi engelleme girişimlerinde bulunmuşlardır. Artık olay adli mercilere intikal etmiş, dava sürerken, Oğulverenli köylüleri ve korucuları Hdp'liler ile kapalı kapılar ardında anlaşıp arazilerimizin çoğu onlara tahsis edildi.  Adli süreçte ki mahkemelerimizi devam ve takip etme kararı aldık. Zamanla dava Başkale Asliye Hukuk 2010/199 no’lu dosya lehimize sonuçlandı. Karşı taraf itiraz etti. Yargıtay 8. Hukuk dairesine gitti ve oradan da karar onanıp lehimize sonuçlandı. Bende yıllardır köyümüze dönme uğraşı içerisindeydim. Adli mercilerin Başkale Asliye Hukuk mahkemesi 2010/199 esas sayılı dosya ile lehimize sonuçlanmasından dolayı ceviz ve meyve fidanı diktim. Ancak bu Oğulveren halkı ve korucuları dahil ‘biz devletin kararlarını ve kanunlarını tanımıyoruz. Hdp' nin bize çizdiği sınırdan istiyoruz diyerek’ kinle ve nefretle sokağa çıkma yasaklarını ihlal ederek fidan katliamını yapmışlardır. Bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Her türlü maddi manevi tazminat hakkımı kullanacağım" ifadelerini kullandı.  
Van'ın Başkale ilçesi Çaldıran mezrasında Serhat Keser adlı vatandaşa ait bir arazide dikili onlarca fidan kıyıma uğradı.

Başkale'nin Çaldıran mezrasında ikamet eden Serhat Keser isimli vatandaşa ait bir arazide aralarında husumetin olduğu iddia edilen kişi veya kişiler tarafından yüzden fazla fidan yerinden sökülerek kıyıma uğradı.

Ağaç katliamında, 100 ceviz, 20 armut, 20 elma, 10 kayısı fidanının yerinde söküldüğünü söyleyen arazi sahibi Serhat Keser" 1994 yılında köyümüz Pkk terör örgütü tarafından yakılması sonucu kendi topraklarımızdan göç etmek zorunda kaldık. Yıllarca süren göçebe hayatımızın ardından köyümüze geri dönme kararı aldık. Başkale Kaymakamlığının bizlere vereceği maddi destek ile evlerimizi inşa edecektik. Ancak köyümüzün boş olduğu yıllarda arazilerimizin kaçakçılık bölgesinin güzergahı olması sebebiyle Oğulveren köylüleri güvenlik, koruculuk sistemiyle bölgede büyük bir fiziki güç haline gelmiş ve arazilerimizin üzerine yapılar yaparak kaçakçılardan pay alma projesine kapılarak, bizlerin köyümüze dönmeyi engelleme girişimlerinde bulunmuşlardır. Artık olay adli mercilere intikal etmiş, dava sürerken, Oğulverenli köylüleri ve korucuları Hdp'liler ile kapalı kapılar ardında anlaşıp arazilerimizin çoğu onlara tahsis edildi.

 Adli süreçte ki mahkemelerimizi devam ve takip etme kararı aldık. Zamanla dava Başkale Asliye Hukuk 2010/199 no’lu dosya lehimize sonuçlandı. Karşı taraf itiraz etti. Yargıtay 8. Hukuk dairesine gitti ve oradan da karar onanıp lehimize sonuçlandı. Bende yıllardır köyümüze dönme uğraşı içerisindeydim. Adli mercilerin Başkale Asliye Hukuk mahkemesi 2010/199 esas sayılı dosya ile lehimize sonuçlanmasından dolayı ceviz ve meyve fidanı diktim. Ancak bu Oğulveren halkı ve korucuları dahil ‘biz devletin kararlarını ve kanunlarını tanımıyoruz. Hdp' nin bize çizdiği sınırdan istiyoruz diyerek’ kinle ve nefretle sokağa çıkma yasaklarını ihlal ederek fidan katliamını yapmışlardır. Bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Her türlü maddi manevi tazminat hakkımı kullanacağım" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber