Başhekim Sarıkaya Önemli Uyarılarda Bulundu

Sağlık 10.02.2024 - 13:17, Güncelleme: 10.02.2024 - 13:17
 

Başhekim Sarıkaya Önemli Uyarılarda Bulundu

S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hayati önem arz eden uyarılarda bulundu.

S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, kendi sosyal medya hesaplarında yaptığı önemli paylaşımında, “Tansiyon kontrol altındaysa sorun yoktur. Ülkemiz için en önemli sağlık sorunlarından biri de kontrol altında olmayan tansiyon hastalığıdır” dedi. Başhekim Sarıkaya, sağlıklı bireylerin uyulması gereken kuralları tek, tek sıraladı. Tansiyon kontrol altındaysa sorun yoktur. Ülkemiz için en önemli sağlık sorunlarından biri de kontrol altında olmayan tansiyon hastalığıdır. Neden mi kontrol altına alınamıyor? En önemli sebep diyete uymamak, aşırı tuzlu beslenme alışkanlığı, İlaçları düzenli kullanmama doz atlama. Bazen de yetersiz ilaç kullanımı, ilave ilaç eklenmesi gerekirken kontrollere gitmeme. Peki, kontrol altında olmayan tansiyon karşımıza nasıl çıkıyor?  Damar içi yüksek basınçtan dolayı, damarlarda genişleme, kanama, tıkanıklık gelişmesi, beyin kanaması, kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi riskli hastalıkları beraberinde getiriyor. Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Haberler - Yerel Van Haber
S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hayati önem arz eden uyarılarda bulundu.

S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, kendi sosyal medya hesaplarında yaptığı önemli paylaşımında, “Tansiyon kontrol altındaysa sorun yoktur. Ülkemiz için en önemli sağlık sorunlarından biri de kontrol altında olmayan tansiyon hastalığıdır” dedi.

Başhekim Sarıkaya, sağlıklı bireylerin uyulması gereken kuralları tek, tek sıraladı.

Tansiyon kontrol altındaysa sorun yoktur. Ülkemiz için en önemli sağlık sorunlarından biri de kontrol altında olmayan tansiyon hastalığıdır.

Neden mi kontrol altına alınamıyor?

En önemli sebep diyete uymamak, aşırı tuzlu beslenme alışkanlığı, İlaçları düzenli kullanmama doz atlama. Bazen de yetersiz ilaç kullanımı, ilave ilaç eklenmesi gerekirken kontrollere gitmeme.

Peki, kontrol altında olmayan tansiyon karşımıza nasıl çıkıyor?

 Damar içi yüksek basınçtan dolayı, damarlarda genişleme, kanama, tıkanıklık gelişmesi, beyin kanaması, kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi riskli hastalıkları beraberinde getiriyor.

Van Haber - Vanhaberleri - Yerel Haberler - Yerel Van Haber

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber