AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatından ABD Başkanı Biden’a soykırım tepkisi!

Gündem 25.04.2021 - 15:03, Güncelleme: 25.04.2021 - 15:40
 

AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatından ABD Başkanı Biden’a soykırım tepkisi!

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını soykırım olarak açıklamasına sert tepki gösteren AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatı Van’da Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamın yaşandığı Zeve Şehitliği’de basın açıklaması yaparak, ABD’nin sözde soykırım açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Zeve Şehitliği anıtı önünde açıklamada bulunan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç, ABD’nin öncelikle kendi kirli geçmişine bakarak, binlerce Kızıl Dereli’yi nasıl katlettiklerini kanlı tarihlerinden öğrenmeleri gerektiğini söyledi. ABD’nin ortaya attığı Ermeni soykırımı yalanları ile ilgili konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Başdinç, ABD  Başkanı Joe  Biden’in 1915 olayların Ermeni soykırımı olarak görmeleri Müslüman topluluğunu derinden üzdüğünü belirterek, “Binlerce insanımızın Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilmiştir. Bu soykırım yalanını ortaya atarak siyasi amaç olarak kullanmak isteyen Joe Biden’ı şiddetle kınıyoruz. Tarihlerinde Japonya’ya attıkları atom bombalarıyla binlerce insanın ölümlerine neden olan bir devletin sözde soykırım açıklamaları utanç vericidir. Kanla beslenen vampir ABD yine Orta Doğu ülkelerinde kendi ileri teknolojik silahlarıyla milyonlarca günahsız insanları katletmiştir. Bizler ikinci kuşak dedelerimizden bu vahşi katliamları öğrenen nesilleriz” diye konuştu. Van’da bulunan Zeve Şehitliğinin tarih aynası olduğuna dikkat çeken Başdinç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; gelin arşivlerimizi açalım. Kimin soykırım yaptığını tüm insanlığa gösterelim. Bu arada Ermeni çetelerinin Van’da gerçekleştirdiği katliamlara şahitlik etmek üzere Zeve Şehitliğine davet ediyoruz. ABD başkanının açıklamaları ne kadar bizleri üzdüyse içimizdeki Joe Biden işbirlikçilerinin de bu açıklamalarının oldukça manidar olduğunu da ifade etmek isterim. 1915 olaylarında binlerce kürt halkı katledilmiştir. Kürtlerin savunucusu olduğunu iddia edenlerin bu açıklamaların sözcülüğünü yapmalarını da nefretle kınıyoruz”dedi. Başdinç: Ermenilerin barbarlığı ve vahşiliğini tarihte defalarca gördük Tarihlerinde kirli oyun tezgâhlarıyla tüm dünyada olduğu gibi orta doğu ülkelerini kan gölüne çeviren ABD’nin siyasi oyunlarla bunları çarpıtmak istediği herkesçe bilinmektedir. Ermenilerin yaptığı Zeve katliamı tarihin çok büyük bir kıyımıdır. 1915 olayları, Ermeni çetelerinin barbarlığını vahşiliğini ortaya koyan çok büyük delildir. Başdinç, “Vay Vay Yaylası Ermeni mezalimin kanıtıdır” Van'da 1915'te Ermeniler tarafından katledilen 2 bin 500 Müslüman anısına oluşturulan Zeve Şehitliği ve ‘Vay Vay Yaylası, mezalimin en büyük delilleri arasındadır. Yine Van’da köyü çembere alıp, herkesi esir alan Ermeniler, erkekleri tarlaya getirip kurşuna diziyorlar. Bu sırada erkeklerin kurşuna dizildiğini gören kadınlar, 'vay vay' diye ağıt yakıyorlar. İnsanlık dışı barbarlığın sebep olduğu bu tarifsiz acıların yaşandığı tarlanın adı o günden bugüne 'Vay Vay Tarlası’ olarak bilinir. AK Parti Tuşba Teşkilatımız olarak, ülkemize ve milletimize bilinçli ve kasıtlı yapılmak istenen oyunların karşısında olacağımızı ve her zaman milletimizle birlik beraberlik ortamında her türlü girişimin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz”
ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını soykırım olarak açıklamasına sert tepki gösteren AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatı Van’da Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamın yaşandığı Zeve Şehitliği’de basın açıklaması yaparak, ABD’nin sözde soykırım açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Zeve Şehitliği anıtı önünde açıklamada bulunan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç, ABD’nin öncelikle kendi kirli geçmişine bakarak, binlerce Kızıl Dereli’yi nasıl katlettiklerini kanlı tarihlerinden öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

ABD’nin ortaya attığı Ermeni soykırımı yalanları ile ilgili konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Başdinç, ABD  Başkanı Joe  Biden’in 1915 olayların Ermeni soykırımı olarak görmeleri Müslüman topluluğunu derinden üzdüğünü belirterek, “Binlerce insanımızın Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilmiştir. Bu soykırım yalanını ortaya atarak siyasi amaç olarak kullanmak isteyen Joe Biden’ı şiddetle kınıyoruz. Tarihlerinde Japonya’ya attıkları atom bombalarıyla binlerce insanın ölümlerine neden olan bir devletin sözde soykırım açıklamaları utanç vericidir. Kanla beslenen vampir ABD yine Orta Doğu ülkelerinde kendi ileri teknolojik silahlarıyla milyonlarca günahsız insanları katletmiştir. Bizler ikinci kuşak dedelerimizden bu vahşi katliamları öğrenen nesilleriz” diye konuştu.

Van’da bulunan Zeve Şehitliğinin tarih aynası olduğuna dikkat çeken Başdinç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; gelin arşivlerimizi açalım. Kimin soykırım yaptığını tüm insanlığa gösterelim. Bu arada Ermeni çetelerinin Van’da gerçekleştirdiği katliamlara şahitlik etmek üzere Zeve Şehitliğine davet ediyoruz. ABD başkanının açıklamaları ne kadar bizleri üzdüyse içimizdeki Joe Biden işbirlikçilerinin de bu açıklamalarının oldukça manidar olduğunu da ifade etmek isterim. 1915 olaylarında binlerce kürt halkı katledilmiştir. Kürtlerin savunucusu olduğunu iddia edenlerin bu açıklamaların sözcülüğünü yapmalarını da nefretle kınıyoruz”dedi.

Başdinç: Ermenilerin barbarlığı ve vahşiliğini tarihte defalarca gördük

Tarihlerinde kirli oyun tezgâhlarıyla tüm dünyada olduğu gibi orta doğu ülkelerini kan gölüne çeviren ABD’nin siyasi oyunlarla bunları çarpıtmak istediği herkesçe bilinmektedir. Ermenilerin yaptığı Zeve katliamı tarihin çok büyük bir kıyımıdır. 1915 olayları, Ermeni çetelerinin barbarlığını vahşiliğini ortaya koyan çok büyük delildir.

Başdinç, “Vay Vay Yaylası Ermeni mezalimin kanıtıdır”

Van'da 1915'te Ermeniler tarafından katledilen 2 bin 500 Müslüman anısına oluşturulan Zeve Şehitliği ve ‘Vay Vay Yaylası, mezalimin en büyük delilleri arasındadır. Yine Van’da köyü çembere alıp, herkesi esir alan Ermeniler, erkekleri tarlaya getirip kurşuna diziyorlar. Bu sırada erkeklerin kurşuna dizildiğini gören kadınlar, 'vay vay' diye ağıt yakıyorlar. İnsanlık dışı barbarlığın sebep olduğu bu tarifsiz acıların yaşandığı tarlanın adı o günden bugüne 'Vay Vay Tarlası’ olarak bilinir.

AK Parti Tuşba Teşkilatımız olarak, ülkemize ve milletimize bilinçli ve kasıtlı yapılmak istenen oyunların karşısında olacağımızı ve her zaman milletimizle birlik beraberlik ortamında her türlü girişimin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz”

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber