Abdulhamid Han Yunanlılara Büyük Korku Sardı

Siyaset 17.07.2022 - 15:35, Güncelleme: 17.07.2022 - 15:41
 

Abdulhamid Han Yunanlılara Büyük Korku Sardı

Türkiye, "Mavi Vatan"da yeni sondaj faaliyetleri için hazırlıklarına devam ediyor.

Türkiye'nin atmaya hazırlandığı yeni adımları kestirmeye çalışan Yunanistan'da ise endişeli bir hava hakim. Yunan Türkolog, Türkiye'nin filosundaki sondaj gemilerinin 'er ya da geç Ege'de harekete geçeceğini' söyledi. Bu hamlenin, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırabileceği savunuldu. Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerine ek olarak Abdülhamid Han adlı son gemi de devreye alınacak. Son hazırlıkların yürütüldüğü gemi, hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak. Yunanistan'ın gözü Abdülhamid Han gemisinde Yunan Türkolog Dimitris Stathakopoulos, Yunan Devlet Televizyonu'nda (ERT) katıldığı yayında, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.   Yunan Türkolog: Sıcak bir yaz görmeyeceğimizi umuyorum Stathakopoulos, 2020 yılında olduğu gibi "sıcak" bir yaz görmeyeceklerini umduğunu dile getirerek, Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki dengenin her iki tarafta da korunacağını tahmin ettiğini söyledi.
Türkiye, "Mavi Vatan"da yeni sondaj faaliyetleri için hazırlıklarına devam ediyor.

Türkiye'nin atmaya hazırlandığı yeni adımları kestirmeye çalışan Yunanistan'da ise endişeli bir hava hakim.
Yunan Türkolog, Türkiye'nin filosundaki sondaj gemilerinin 'er ya da geç Ege'de harekete geçeceğini' söyledi. Bu hamlenin, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırabileceği savunuldu.

Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerine ek olarak Abdülhamid Han adlı son gemi de devreye alınacak.
Son hazırlıkların yürütüldüğü gemi, hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak.
Yunanistan'ın gözü Abdülhamid Han gemisinde
Yunan Türkolog Dimitris Stathakopoulos, Yunan Devlet Televizyonu'nda (ERT) katıldığı yayında, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

 

Yunan Türkolog: Sıcak bir yaz görmeyeceğimizi umuyorum
Stathakopoulos, 2020 yılında olduğu gibi "sıcak" bir yaz görmeyeceklerini umduğunu dile getirerek, Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki dengenin her iki tarafta da korunacağını tahmin ettiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber