ABD halkı neden karamsar

Siyaset 06.06.2022 - 23:23, Güncelleme: 06.06.2022 - 23:23
 

ABD halkı neden karamsar

Wall Street Journal-NORC anketinde her 10 Amerikalıdan 8'inden fazlasının ülke ekonomisinin durumu hakkında "zayıf'' veya "çok iyi değil" yorumunda bulunduğu belirtildi.

ABD'de yapılan anket, halkın yaklaşık yüzde 80'inin ülke ekonomisinin gidişatı hakkında olumsuz düşündüğünü ve derin bir karamsarlığa sahip olduğunu ortaya koydu ABD genelinde 9-17 Mayıs arasında gerçekleştirilen ankete katılanların yalnızca yüzde 1'i ülke ekonomisini "mükemmel" olarak nitelendirdi. Ankete katılanların üçte birinden fazlası (yüzde 35) mevcut mali durumlarından hiç memnun olmadıklarını söylerken bu rakamın 1972'den bu yana kaydedilen en yüksek memnuniyetsizlik seviyesini temsil ettiği bildirildi. Bununla birlikte, ABD'lilerin yüzde 14'ü mali durumlarından oldukça memnun olduklarını, yüzde 51'i de aşağı yukarı memnun olduklarını söyledi. Anket sorularını cevaplayanların yaklaşık yüzde 40'ı mali durumlarının son birkaç yılda kötüleştiğini söylerken yüzde 24'ü durumlarının iyileştiğini, yüzde 39'u ise aynı kaldığını ifade etti. Anket, ülkenin enflasyon oranının bu yılın başlarında 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ve tüketim malları fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 8,3 artmasının ardından geldi.
Wall Street Journal-NORC anketinde her 10 Amerikalıdan 8'inden fazlasının ülke ekonomisinin durumu hakkında "zayıf'' veya "çok iyi değil" yorumunda bulunduğu belirtildi.

ABD'de yapılan anket, halkın yaklaşık yüzde 80'inin ülke ekonomisinin gidişatı hakkında olumsuz düşündüğünü ve derin bir karamsarlığa sahip olduğunu ortaya koydu

ABD genelinde 9-17 Mayıs arasında gerçekleştirilen ankete katılanların yalnızca yüzde 1'i ülke ekonomisini "mükemmel" olarak nitelendirdi.

Ankete katılanların üçte birinden fazlası (yüzde 35) mevcut mali durumlarından hiç memnun olmadıklarını söylerken bu rakamın 1972'den bu yana kaydedilen en yüksek memnuniyetsizlik seviyesini temsil ettiği bildirildi.

Bununla birlikte, ABD'lilerin yüzde 14'ü mali durumlarından oldukça memnun olduklarını, yüzde 51'i de aşağı yukarı memnun olduklarını söyledi.

Anket sorularını cevaplayanların yaklaşık yüzde 40'ı mali durumlarının son birkaç yılda kötüleştiğini söylerken yüzde 24'ü durumlarının iyileştiğini, yüzde 39'u ise aynı kaldığını ifade etti.

Anket, ülkenin enflasyon oranının bu yılın başlarında 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ve tüketim malları fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 8,3 artmasının ardından geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber