Tuşba Belediyesi'nde Kişiye Özel İhale İddiaları

Ekonomi 27.07.2023 - 20:35, Güncelleme: 27.07.2023 - 20:35
 

Tuşba Belediyesi'nde Kişiye Özel İhale İddiaları

Tuşba Belediyesi'nin yapmış olduğu iki ihalede en düşük teklifi veren firmalara, yaklaşık maliyet üzerinde iş verilerek, kişiye özel torpil yapıldığı iddiaları gündeme düştü.

Tuşba Belediyesi'nin yapmış olduğu iki ihalede en düşük teklifi veren firmalara, yaklaşık maliyet üzerinde iş verilerek, kişiye özel torpil yapıldığı iddiaları gündeme düştü. Tuşba Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından  18.07.2023 tarihinde saat 10.00'da Muhtelif Mahallelerde Asfalt Yama yaklaşık ve 17.07.2023 tarihli saat 10.00'da yapılan Bitümlü sıcak asfalt yapımı açık ihalelerinde en düşük teklifi veren firmalara özel torpil yapılarak en yüksek ücret verilmei iddiası ortalığı karıştırdı. Yerelvanhaber ihbar hattımıza düşen ihbarda 1. ihalede en düşük teklifi 35 Milyon veren firmaya, belediye ise  41 milyona 2. İhalede en  düşük teklifi 28.Milyon veren firmaya, belediye ise 33 milyona verdiği iddiaları adeta rant kavgasına dönüşmüş durumda. Bahse konu olan iki ihalede toplamda 11 Milyon TL kamu zararı söz konusu olduğu iddia edilirken, benzer ihaleler Türkiye'de uygulamada olup, olmadığı araştırılıyor. "ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İLKELERİNE AYKIRI" İddia edilen Muhtelif Mahallelerde Asfalt Yama ve yapılan Bitümlü sıcak asfalt yapımı isimli ihalelerin, toplamda 11 miltom TL kamu zararı olduğu, bu anlamda İçişleri Bakanlığı'nın araştırması ve devreye girmesi gerekmektedir. İddialar hem sosyal belediyecilik ilkelerine, hemde, ihale kanununa aykırı olduğu bilinmektedir. "BELEDİYE REKABET ORTAMINI ORTADAN KALDIRIYOR" İddialar doğrultusundan Tuşba Belediyesi ihale komisyonunun yapmış olduğu kişi özel rant sağlaması rekabet ortamını bertaraf etmektedir.  "HALKIN PARASI, TÜCCARLIĞA DÖNÜŞMEMELİ" İddialara göre bahse konu olan iki ihalede 11 milyon TL'nin buhar olduğu ve aynı zamanda ilçe sakinleri için gönderilen paralar, hizmet olarak dönmesi gerekiyordu. Ekonomik şartların iyi olmadı bir dönemde en düşük tekif veren firmalara, maliyet üzerinde verilen ihaleler hangi uygulama ve yönetmenliğe göre verildiği kamuoyu tarafından sorular gündeme oturdu. Yerelvanhaber merkezi  
Tuşba Belediyesi'nin yapmış olduğu iki ihalede en düşük teklifi veren firmalara, yaklaşık maliyet üzerinde iş verilerek, kişiye özel torpil yapıldığı iddiaları gündeme düştü.

Tuşba Belediyesi'nin yapmış olduğu iki ihalede en düşük teklifi veren firmalara, yaklaşık maliyet üzerinde iş verilerek, kişiye özel torpil yapıldığı iddiaları gündeme düştü.


Tuşba Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından  18.07.2023 tarihinde saat 10.00'da Muhtelif Mahallelerde Asfalt Yama yaklaşık ve 17.07.2023 tarihli saat 10.00'da yapılan Bitümlü sıcak asfalt yapımı açık ihalelerinde en düşük teklifi veren firmalara özel torpil yapılarak en yüksek ücret verilmei iddiası ortalığı karıştırdı.


Yerelvanhaber ihbar hattımıza düşen ihbarda 1. ihalede en düşük teklifi 35 Milyon veren firmaya, belediye ise  41 milyona
2. İhalede en  düşük teklifi 28.Milyon veren firmaya, belediye ise 33 milyona verdiği iddiaları adeta rant kavgasına dönüşmüş durumda.
Bahse konu olan iki ihalede toplamda 11 Milyon TL kamu zararı söz konusu olduğu iddia edilirken, benzer ihaleler Türkiye'de uygulamada olup, olmadığı araştırılıyor.

"ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İLKELERİNE AYKIRI"
İddia edilen Muhtelif Mahallelerde Asfalt Yama ve yapılan Bitümlü sıcak asfalt yapımı isimli ihalelerin, toplamda 11 miltom TL kamu zararı olduğu, bu anlamda İçişleri Bakanlığı'nın araştırması ve devreye girmesi gerekmektedir. İddialar hem sosyal belediyecilik ilkelerine, hemde, ihale kanununa aykırı olduğu bilinmektedir.

"BELEDİYE REKABET ORTAMINI ORTADAN KALDIRIYOR"
İddialar doğrultusundan Tuşba Belediyesi ihale komisyonunun yapmış olduğu kişi özel rant sağlaması rekabet ortamını bertaraf etmektedir. 

"HALKIN PARASI, TÜCCARLIĞA DÖNÜŞMEMELİ"
İddialara göre bahse konu olan iki ihalede 11 milyon TL'nin buhar olduğu ve aynı zamanda ilçe sakinleri için gönderilen paralar, hizmet olarak dönmesi gerekiyordu.
Ekonomik şartların iyi olmadı bir dönemde en düşük tekif veren firmalara, maliyet üzerinde verilen ihaleler hangi uygulama ve yönetmenliğe göre verildiği kamuoyu tarafından sorular gündeme oturdu.
Yerelvanhaber merkezi

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber