Rus Büyükelçi Erkhov : “İslam Dünyası İle Aramıza Giremezler”

Gündem 26.03.2024 - 13:59, Güncelleme: 26.03.2024 - 13:59
 

Rus Büyükelçi Erkhov : “İslam Dünyası İle Aramıza Giremezler”

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonunda düzenlenen ve 137 kişinin hayatını kaybettiği saldırının Türkiye’deki yankıları sürüyor.

 Tam da bu süreçte Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov’dan özel demeç aldı. Burhan, Gürkan Hacır İle Taksim Meydanı programında aldığı demeci izleyicilerle paylaştı. Rus Büyükelçi açıklamasında “ Çeşitli paryalar ve suçlular, Rusya'ya yakın dostluk, saygı ve işbirliği bağlarıyla bağlı olan İslam dünyasının tamamını temsil edemez.” Dedi.   Tv100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır İle Taksim Meydanı programına, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov’un Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’a yaptığı özel açıklamalar damgasını vurdu. Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna yapılan saldırı sonucunda 137 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırının, İslam Dünyası ve  Rusya ile ilişkilere nasıl yansıyacağı konusu merak ediliyordu. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan  Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov ile görüşerek bu soruların cevabını aldı. İşte o açıklamalar: “1- Sy. Elçi bu saldırıyı nasıl yorumluyorsunuz ?  Bu, sayısız masum insanın hayatına mal olan korkunç, iğrenç bir saldırıdır. Yaşananlar, terörle mücadelede uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini kanıtlıyor.   2 – ABD, Batı ve Ukrayna bu saldırının neresinde?  Bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için henüz çok erken. Soruşturma devam ediyor. Türk toplumu dahil uluslararası kamuoyu zamanında bilgilendirilecektir.   3 . Bu saldır İslam dünyası ve Rusya arasındaki ilişkileri olumsuz etkiler mi ? Çeşitli paryalar ve suçlular, Rusya'ya yakın dostluk, saygı ve işbirliği bağlarıyla bağlı olan İslam dünyasının tamamını temsil edemez.   Bugün burada büyükelçiliğimizde, Moskova yakınlarındaki Crocus konser salonunda meydana gelen korkunç terör saldırısı nedeniyle taziyeleri kabul ediyoruz. Bu, terör gibi iğrenç bir olguya karşı uluslararası mücadelenin güçlendirilmesi ihtiyacını vurgulayan gerçekten korkunç bir olaydır. Şunu söylemeliyim ki, Türk yönetimi ve Türk halkı, halkımızın başına gelen bu badireye karşılık verdi, yürekten karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya yönetimine ve Rus halkına başsağlığı diledi. Türk hükümetinin üyelerinden, bakanlık ve kurumların üst düzey yetkililerinden, kamu kuruluşlarından, toplum temsilcilerinden ve sıradan insanlardan çok sayıda taziye mesajı geliyor. Az önce elçiliğin önünde sıradan insanların Rusya halkıyla dayanışmanın bir göstergesi olarak çiçek getirdiğini gördünüz. Bu dayanışma ve bu 'acıyı paylaşma' ifadesinden dolayı çok minnettarız. Teşekkür ederim.” Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonunda düzenlenen ve 137 kişinin hayatını kaybettiği saldırının Türkiye’deki yankıları sürüyor.
 Tam da bu süreçte Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov’dan özel demeç aldı. Burhan, Gürkan Hacır İle Taksim Meydanı programında aldığı demeci izleyicilerle paylaştı. Rus Büyükelçi açıklamasında “ Çeşitli paryalar ve suçlular, Rusya'ya yakın dostluk, saygı ve işbirliği bağlarıyla bağlı olan İslam dünyasının tamamını temsil edemez.” Dedi.
 
Tv100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır İle Taksim Meydanı programına, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov’un Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’a yaptığı özel açıklamalar damgasını vurdu.
Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna yapılan saldırı sonucunda 137 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırının, İslam Dünyası ve  Rusya ile ilişkilere nasıl yansıyacağı konusu merak ediliyordu. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan  Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov ile görüşerek bu soruların cevabını aldı.
İşte o açıklamalar:
“1- Sy. Elçi bu saldırıyı nasıl yorumluyorsunuz ? 
Bu, sayısız masum insanın hayatına mal olan korkunç, iğrenç bir saldırıdır. Yaşananlar, terörle mücadelede uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini kanıtlıyor.
 
2 – ABD, Batı ve Ukrayna bu saldırının neresinde? 
Bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için henüz çok erken. Soruşturma devam ediyor. Türk toplumu dahil uluslararası kamuoyu zamanında bilgilendirilecektir.
 
3 . Bu saldır İslam dünyası ve Rusya arasındaki ilişkileri olumsuz etkiler mi ?
Çeşitli paryalar ve suçlular, Rusya'ya yakın dostluk, saygı ve işbirliği bağlarıyla bağlı olan İslam dünyasının tamamını temsil edemez.
 
Bugün burada büyükelçiliğimizde, Moskova yakınlarındaki Crocus konser salonunda meydana gelen korkunç terör saldırısı nedeniyle taziyeleri kabul ediyoruz. Bu, terör gibi iğrenç bir olguya karşı uluslararası mücadelenin güçlendirilmesi ihtiyacını vurgulayan gerçekten korkunç bir olaydır.
Şunu söylemeliyim ki, Türk yönetimi ve Türk halkı, halkımızın başına gelen bu badireye karşılık verdi, yürekten karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya yönetimine ve Rus halkına başsağlığı diledi. Türk hükümetinin üyelerinden, bakanlık ve kurumların üst düzey yetkililerinden, kamu kuruluşlarından, toplum temsilcilerinden ve sıradan insanlardan çok sayıda taziye mesajı geliyor. Az önce elçiliğin önünde sıradan insanların Rusya halkıyla dayanışmanın bir göstergesi olarak çiçek getirdiğini gördünüz. Bu dayanışma ve bu 'acıyı paylaşma' ifadesinden dolayı çok minnettarız. Teşekkür ederim.”
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber