Milletvekili Türkmenoğlu "Van'ın Potansiyeli Ortaya Çıkmalı"

Ekonomi 16.10.2023 - 17:04, Güncelleme: 16.10.2023 - 17:04
 

Milletvekili Türkmenoğlu "Van'ın Potansiyeli Ortaya Çıkmalı"

Van'ın merkez ilçelerinden biri olan Tuşba’da elma bahçesinde hasada katılan AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, işçilerle sohbet etti.

  AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindekiler, ilçedeki 60 dönümlük alana elma bahçesi kuran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikret Yaşar'ı ziyaret etti. Bahçeyi gezen Türkmenoğlu, Yaşar'dan bilgi aldı, elma hasadı yapan işçilerle sohbet etti. Türkmenoğlu, Van'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi. Van'ın Tuşba ilçesinde elma bahçesinde hasat yapıldı. Hasada katılan AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, işçilerle sohbet etti. Van'ın potansiyeli ortaya çıkmalı Türkmenoğlu ve beraberindekiler, ilçedeki 60 dönümlük alana elma bahçesi kuran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikret Yaşar'ı ziyaret etti. Bahçeyi gezen Türkmenoğlu, Yaşar'dan bilgi aldı, elma hasadı yapan işçilerle sohbet etti. Türkmenoğlu, Van'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi. Van'ın bu potansiyelini ortaya çıkarak ve üreticileri teşvik etmek için çalıştıklarını belirten Türkmenoğlu, şunları kaydetti: "Zaman zaman kentte ki tesislerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de örnek bir elma bahçesindeyiz. Burayı önemli kılan bahçenin sahibidir. Bir akademisyen, 60 dönüme yakın bir araziyi meyve bahçesi haline getirmiş. Bu gün hocamızı ziyaret ederek hasada katılık. Bu heyecanı, mutluluğu hocamızla paylaşmak istedik. Burada önemli bir çalışma yürütülüyor. Birçok kişi bahçede istihdam ediliyor, evlerine ekmek götürüyor. Bu gibi projelerin sayısının artırılması gerekiyor."   Prof. Dr. Yaşar ise Van'da yürüttüğü çalışmalar kapsamında meyve bahçesi kurmaya karar verdiğini dile getirerek,   "Yerimiz yoktu, satın aldık. Sonra bu bahçeyi kurduk. 15 yıl oldu ve devam ediyoruz. Bahçenin etrafında bir şey yok. Sanki çölün ortasında vaha gibi. Dolayısıyla insanların dikkatini çekti. Girişimci insanlar geldiler, onlara yardımcı olduk. Fidan bulduk. Nasıl yapılacağını gösterdik. Van Gölü havzası meyvecilik açısından çok önemli. Van'da yetişen meyve ve sebzenin aroması dünyanın hiçbir yerinde yok. Sayın vekilimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.  
Van'ın merkez ilçelerinden biri olan Tuşba’da elma bahçesinde hasada katılan AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, işçilerle sohbet etti.

 

Van " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindekiler, ilçedeki 60 dönümlük alana elma bahçesi kuran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikret Yaşar'ı ziyaret etti.

Bahçeyi gezen Türkmenoğlu, Yaşar'dan bilgi aldı, elma hasadı yapan işçilerle sohbet etti.

Türkmenoğlu, Van'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi.

Van'ın Tuşba ilçesinde elma bahçesinde hasat yapıldı. Hasada katılan Van " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, işçilerle sohbet etti.

Van'ın potansiyeli ortaya çıkmalı

Türkmenoğlu ve beraberindekiler, ilçedeki 60 dönümlük alana elma bahçesi kuran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikret Yaşar'ı ziyaret etti.

Bahçeyi gezen Türkmenoğlu, Yaşar'dan bilgi aldı, elma hasadı yapan işçilerle sohbet etti.

Türkmenoğlu, Van'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi.

Van'ın bu potansiyelini ortaya çıkarak ve üreticileri teşvik etmek için çalıştıklarını belirten Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Zaman zaman kentte ki tesislerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de örnek bir elma bahçesindeyiz. Burayı önemli kılan bahçenin sahibidir. Bir akademisyen, 60 dönüme yakın bir araziyi meyve bahçesi haline getirmiş. Bu gün hocamızı ziyaret ederek hasada katılık. Bu heyecanı, mutluluğu hocamızla paylaşmak istedik. Burada önemli bir çalışma yürütülüyor. Birçok kişi bahçede istihdam ediliyor, evlerine ekmek götürüyor. Bu gibi projelerin sayısının artırılması gerekiyor."

 

Prof. Dr. Yaşar ise Van'da yürüttüğü çalışmalar kapsamında meyve bahçesi kurmaya karar verdiğini dile getirerek,

 

"Yerimiz yoktu, satın aldık. Sonra bu bahçeyi kurduk. 15 yıl oldu ve devam ediyoruz. Bahçenin etrafında bir şey yok. Sanki çölün ortasında vaha gibi. Dolayısıyla insanların dikkatini çekti. Girişimci insanlar geldiler, onlara yardımcı olduk. Fidan bulduk. Nasıl yapılacağını gösterdik. Van Gölü havzası meyvecilik açısından çok önemli. Van'da yetişen meyve ve sebzenin aroması dünyanın hiçbir yerinde yok. Sayın vekilimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.
 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber