Milletvekili Türkmenoğlu Girişimci Kadınları Ziyaret Etti

Ekonomi 22.10.2023 - 19:52, Güncelleme: 22.10.2023 - 19:52
 

Milletvekili Türkmenoğlu Girişimci Kadınları Ziyaret Etti

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kentte faaliyet gösteren kadın müteşebbisleri ziyaret ederek, “Her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Artos Kadın Kooperatifi Başkanı Songül Güleç ve Ahtamara Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Aycan Bayazit’i ziyaret etti. Milletvekili Türkmenoğlu ilk olarak, Artos Kadın Kooperatifi Başkanı Songül Güleç’i ziyaret ederek, Kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifinin projeleri üzerine istişarelerde bulundu. Kadın Kooperatif üretimi ile ilgili detaylı bilgi alan Türkmenoğlu,” Kadının elinin değdiği her zeminde; düzen, mücadele, emek ve fedakârlık vardır. 2.000 kovanda bal üretimi yapılıyor. Dünyanın en yüksek (1200mg/kg) prolin değerine sahip bal üretimi yapılmaktadır.Girişimci kadınlarımıza Eğitim verilerek  ilk kez arıcılık yapmaya başlayacaklar.Üretim ve istihdama katkı sağlayan kadın girişimcilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Daha sonra Van’ın Gevaş ilçesinde “Ahtamara” markası altında bileşen kadın (Ahtamara Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi) Başkanı Aycan Bayazit’e  destek ziyareti gerçekleştirdi.  Üretimi ile ilgili konuşan Kadın Kooperatif Başkanı Aycan Bayazit,” Ürettiğimiz 20 çeşit ürünü “Ahtamara” markasıyla Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. İnternet üzerinde satışlarımız başladı. İmalatlarımız giderek büyüyecek” ifadelerini kullandı. “AHTAMARA EFSANELERİYLE GURUR DUYDUK” Cesur ve üretkenliğinden dolayı kadın girişimcilere teşekkür eden Milletvekili Türkmenoğlu,” Uygulamalı Çiftçi Okulu"nda süt işletmeciliği, arıcılık, yöresel otlu peynirin standartlara uygun üretilmesi gibi konularda eğitim aldıkları Kooperatif ardına proje hazırlayan kadınlar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) destek almaya hak kazandı. Kooperatif Başkanı Aycan Beyazıt Hanımefendi ve kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, kentte faaliyet gösteren kadın müteşebbisleri ziyaret ederek, “Her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

AK Parti Van Milletvekili " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Artos Kadın Kooperatifi Başkanı Songül Güleç ve Ahtamara Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Aycan Bayazit’i ziyaret etti.


Milletvekili Türkmenoğlu ilk olarak, Artos Kadın Kooperatifi Başkanı Songül Güleç’i ziyaret ederek, Kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifinin projeleri üzerine istişarelerde bulundu. Kadın Kooperatif üretimi ile ilgili detaylı bilgi alan Türkmenoğlu,” Kadının elinin değdiği her zeminde; düzen, mücadele, emek ve fedakârlık vardır. 2.000 kovanda bal üretimi yapılıyor. Dünyanın en yüksek (1200mg/kg) prolin değerine sahip bal üretimi yapılmaktadır.Girişimci kadınlarımıza Eğitim verilerek  ilk kez arıcılık yapmaya başlayacaklar.Üretim ve istihdama katkı sağlayan kadın girişimcilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra Van’ın Gevaş ilçesinde “Ahtamara” markası altında bileşen kadın ( Ahtamara Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi) Başkanı Aycan Bayazit’e  destek ziyareti gerçekleştirdi. 

Üretimi ile ilgili konuşan Kadın Kooperatif Başkanı Aycan Bayazit,” Ürettiğimiz 20 çeşit ürünü “Ahtamara” markasıyla Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. İnternet üzerinde satışlarımız başladı. İmalatlarımız giderek büyüyecek” ifadelerini kullandı.

AHTAMARA EFSANELERİYLE GURUR DUYDUK”
Cesur ve üretkenliğinden dolayı kadın girişimcilere teşekkür eden Milletvekili Türkmenoğlu,”
Uygulamalı Çiftçi Okulu"nda süt işletmeciliği, arıcılık, yöresel otlu peynirin standartlara uygun üretilmesi gibi konularda eğitim aldıkları Kooperatif ardına proje hazırlayan kadınlar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) destek almaya hak kazandı. Kooperatif Başkanı Aycan Beyazıt Hanımefendi ve kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber