MESK'ten Toplu Taşıma Zammı İle İlgili Basın Açıklaması

Ekonomi 30.06.2023 - 17:03, Güncelleme: 02.07.2023 - 13:46
 

MESK'ten Toplu Taşıma Zammı İle İlgili Basın Açıklaması

Memur ve Emekli Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, basın açıklaması yaparak" Emekliler göz ardı edilmemeli" dedi.

Memur ve Emekli Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, basın açıklaması yaparak" Emekliler göz ardı edilmemeli" dedi. Kısa bir süre önce Van'da toplu taşıma araçlarına yapılan zamlarla ilgili basın açıklamasında kamuoyu bilgilendirmesi yapan Memur ve Emekli Konfederasyonu (MESK) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül"Mesk konfederasyonu Van İl yönetimi olarak 24 haziran 2023 tarihinde  van'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığından  dolayı van'da emeklilerimizi,dar gelirleri vatandaşlarımızı ve asgari ücretle  çalişanlarimizi olumsuz  yönde etkilemiştir.  Mesk konfederasyonu Van İl Başkanlığı  olarak, gerekli basın açıklaması yapma  gereği  duymuştur. 2022 yılından bu güne kadar üç  kez yüzde  200 zam yapılmıştır.  1. 07/ocak 2022 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam şehir  içi tam bilet 3tl  den 4tl 'ye çıkarılmıştır. Akaryakıt  lt fiatı 23 tl'di  2. 07 temmuz  2022 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam 4tl den 6tl 'ye çıkarılmıştır. Akaryakıt lt fiatı 25tl di. Aynı  yılın  ekim ayında akaryakıt lt fiatı 29tl di.  3.  24 haziran 2023 tarinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam şehir içi tam bilet 6tl  den 7.5 tl ye  çıkarılmıştır. 24 haziran 2023 tarihide akar yakit litre fiati 25 tl diydi Bu tablaya  göre 18 ay  içerisinde her ne kadar akaryakıt fiyatlarında  inişli  çıkışlı grafik  olsada 2022 yılı  ekim ayındaki en yüksek akaryakıt lt fiatı  olan 29tl 'yi geçmemiştir. Bu nedenle toplu taşıma ücretlerine yapılan bu zamların kararını veren yetkililerimizden bu zam kararlarını  tekrar  gözden geçirmelerini  talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Memur ve Emekli Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, basın açıklaması yaparak" Emekliler göz ardı edilmemeli" dedi.

Memur ve Emekli Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, basın açıklaması yaparak" Emekliler göz ardı edilmemeli" dedi.


Kısa bir süre önce Van'da toplu taşıma araçlarına yapılan zamlarla ilgili basın açıklamasında kamuoyu bilgilendirmesi yapan Memur ve Emekli Konfederasyonu (MESK) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül" Mesk konfederasyonu Van İl yönetimi olarak 24 haziran 2023 tarihinde  van'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığından  dolayı van'da emeklilerimizi,dar gelirleri vatandaşlarımızı ve asgari ücretle  çalişanlarimizi olumsuz  yönde etkilemiştir.
  Mesk konfederasyonu Van İl Başkanlığı  olarak, gerekli basın açıklaması yapma  gereği  duymuştur. 2022 yılından bu güne kadar üç  kez yüzde  200 zam yapılmıştır. 


1. 07/ocak 2022 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam şehir  içi tam bilet 3tl  den 4tl 'ye çıkarılmıştır. Akaryakıt  lt fiatı 23 tl'di 
2. 07 temmuz  2022 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam 4tl den 6tl 'ye çıkarılmıştır. Akaryakıt lt fiatı 25tl di. Aynı  yılın  ekim ayında akaryakıt lt fiatı 29tl di. 
3.  24 haziran 2023 tarinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zam şehir içi tam bilet 6tl  den 7.5 tl ye  çıkarılmıştır. 24 haziran 2023 tarihide akar yakit litre fiati 25 tl diydi Bu tablaya  göre 18 ay  içerisinde her ne kadar akaryakıt fiyatlarında  inişli  çıkışlı grafik  olsada 2022 yılı  ekim ayındaki en yüksek akaryakıt lt fiatı  olan 29tl 'yi geçmemiştir.
Bu nedenle toplu taşıma ücretlerine yapılan bu zamların kararını veren yetkililerimizden bu zam kararlarını  tekrar  gözden geçirmelerini  talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber