Dünya Bankası'ndan Deprem Bölgesine Büyük Destek

Ekonomi 01.09.2023 - 18:57, Güncelleme: 01.09.2023 - 18:57
 

Dünya Bankası'ndan Deprem Bölgesine Büyük Destek

11 ilde büyük yıkımın yaralarını sarmak için Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolar değerindeki finansman sağlandı.

Bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için seferber olmaya devam edeceğiz. Dünya Bankasına destekleri için teşekkür ediyoruz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Dünya Bankası, 24 Ağustos 2023 tarihinde, Türkiye'nin Van ve Hakkari illerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 1 milyar dolarlık yardım paketi açıklamıştı. Bu paket, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve kalkınması için kullanılacak" dedi. Bakan Şimşek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Deprem, Türkiye'nin yaşadığı en büyük afetlerden biri oldu. Bu zor dönemde, Türkiye'ye destek veren tüm ülkelere ve uluslararası kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Türkiye, bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içinde atlatacaktır." "Deprem bölgesi için sağlanan 1 milyar dolarlık finansman, bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için önemli bir destek sağlayacaktır. Dünya Bankası, bu finansmanla, bölgenin altyapısının, eğitim ve sağlık hizmetlerinin, konutların ve sosyal yardımların yeniden inşasında Türkiye'ye destek verecektir.  
11 ilde büyük yıkımın yaralarını sarmak için Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolar değerindeki finansman sağlandı.

Bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için seferber olmaya devam edeceğiz. Dünya Bankasına destekleri için teşekkür ediyoruz" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Dünya Bankası, 24 Ağustos 2023 tarihinde, Türkiye'nin Van ve Hakkari illerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 1 milyar dolarlık yardım paketi açıklamıştı. Bu paket, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve kalkınması için kullanılacak" dedi.


Bakan Şimşek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
Deprem, Türkiye'nin yaşadığı en büyük afetlerden biri oldu. Bu zor dönemde, Türkiye'ye destek veren tüm ülkelere ve uluslararası kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Türkiye, bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içinde atlatacaktır."


" Deprem bölgesi için sağlanan 1 milyar dolarlık finansman, bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için önemli bir destek sağlayacaktır. Dünya Bankası, bu finansmanla, bölgenin altyapısının, eğitim ve sağlık hizmetlerinin, konutların ve sosyal yardımların yeniden inşasında Türkiye'ye destek verecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber