Başkan Uca: Eğitimci Güvence Altına Alınmalıdır

Eğitim 09.05.2024 - 09:22, Güncelleme: 09.05.2024 - 09:22
 

Başkan Uca: Eğitimci Güvence Altına Alınmalıdır

İstanbul'da özel bir lisede okuldan uzaklaştırılan öğrencinin Silahlı saldırı sonrası okul müdürü İbrahim Oktugan’ın hayatını kaybetmesi, okullarda güvenlik sorunu tartışmalarını tekrar gündeme getirdi.

Eğitim Bir-Sen yarın yurt genelinde ve Van'da önce tüm gün iş bırakma eylemi yapacak, sonra da eş zamanlı olarak “Kınamak yetmez, şiddet yasası istiyoruz” konulu basın açıklaması yapacak. Eğitim Bir-Sen Van şube başkanı Mehmet Ali Uca tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan ve ölümle sonuçlanan saldırılar tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir.   Eğitimci şiddeti önleyendir, Şiddete maruz kalan olmamalıdır. Eğitimci yol gösterendir, kendisine yol gösterilmemelidir. Eğitimci güvenilirdir, kendisine güvence verilmelidir. Artık kınama değil, Yasal Güvence İstiyoruz!.. diyen Mehmet Ali Uca; Eğitim-Bir-Sen olarak bu ağır can yakan sorunumuzun çözümü için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz. Bu amaçla cuma günü tüm illerimizde tüm gün iş bırakılacak ve  11.30’da Ankara’da TBMM’den, diğer illerde ve Van'da da “Kınama Yetmez Şiddet Yasası İstiyoruz” diye haykıracağız” dedi. Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
İstanbul'da özel bir lisede okuldan uzaklaştırılan öğrencinin Silahlı saldırı sonrası okul müdürü İbrahim Oktugan’ın hayatını kaybetmesi, okullarda güvenlik sorunu tartışmalarını tekrar gündeme getirdi.
Eğitim Bir-Sen yarın yurt genelinde ve Van'da önce tüm gün iş bırakma eylemi yapacak, sonra da eş zamanlı olarak “Kınamak yetmez, şiddet yasası istiyoruz” konulu basın açıklaması yapacak. Eğitim Bir-Sen Van şube başkanı Mehmet Ali Uca tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan ve ölümle sonuçlanan saldırılar tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir.
 
Eğitimci şiddeti önleyendir, Şiddete maruz kalan olmamalıdır. Eğitimci yol gösterendir, kendisine yol gösterilmemelidir. Eğitimci güvenilirdir, kendisine güvence verilmelidir. Artık kınama değil, Yasal Güvence İstiyoruz!.. diyen Mehmet Ali Uca; Eğitim-Bir-Sen olarak bu ağır can yakan sorunumuzun çözümü için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz. Bu amaçla cuma günü tüm illerimizde tüm gün iş bırakılacak ve  11.30’da Ankara’da TBMM’den, diğer illerde ve Van'da da “Kınama Yetmez Şiddet Yasası İstiyoruz” diye haykıracağız” dedi.
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber