Milletvekili Türkmenoğlu Çömlek Sanatçısını Ziyaret Etti

Siyaset 03.05.2024 - 23:45, Güncelleme: 03.05.2024 - 23:45
 

Milletvekili Türkmenoğlu Çömlek Sanatçısını Ziyaret Etti

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür Turizm Bakanlığı'nın Çömlek Sanatçı ustası Osman Eşme'yi ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

 Türkmenoğlu "Unutulmaya yüz tutmuş sanatçıları yeniden topluma kazandırarak maddi manevi desteklerini devam ettireceklerini ifade etti. Bu tür sanat eserlerini geliştirerek pazarlamayı hedeflediklerini belirten Türkmenoğlu" Burada dedelerinden kalma sanat eserlerini, tamamen doğal otantik ve tamamen sıhhi anlamda insan sağlığına faydalı olan çömlek sanatını devam ettiriyor. 500 yıllık tezgâhı hem üretimini, hem ham maddesini buna bağlı olarak da sanatını da kendisi ilmek, ilmek, işleyerek çizimini kendisi yapıyor. Bu sanatı toplumla buluşturmak istiyor. Bu sanatçılarımıza, atölye ustalarına motivasyon ve destek olmak. Sanatın şehrimize büyük değer katacağını tarihimizi topluma yansıtacağı ve özellikle çömlek kültürü de Van’da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kardeşimiz 2018 yılında da Kültür Bakanlığının çömlek sanatçısı olarak kayıtlara geçmiştir. Sonraki çalışmamız önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Kültür sanatı festivalinde Van’a büyük bir ivme kazandıracağını, Turizm doping etkisi yapacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız" dedi. Çömlek Sanatçısı Osman Eşme 25 yıldır çömlek atölyesini kurduğunu ve unutulmaması için devam ettiğini söyledi. Eşme "Bizim köyümüzün geçmişi çanak çömlekle meşhurdur. Bir dönem kaybolmuş plastik ürünler yaygınlaşınca bunların satışı olmamış. Babam çok iyi bir ustaymış. Urartulardan bu yana sanat işleniyormuş. Bende devam etmek istedim. Babam ufak tefek şeyler öğretti. 25 yıldır unutulmasın diye devam ediyorum. Vekilimize ve emek veren herkese destekleri için çok teşekkür ederim" dedi. Milletvekili Türkmenoğlu'na, Kültür Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin eşlik etti. Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kültür Turizm Bakanlığı'nın Çömlek Sanatçı ustası Osman Eşme'yi ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

 Türkmenoğlu "Unutulmaya yüz tutmuş sanatçıları yeniden topluma kazandırarak maddi manevi desteklerini devam ettireceklerini ifade etti.

Bu tür sanat eserlerini geliştirerek pazarlamayı hedeflediklerini belirten Türkmenoğlu" Burada dedelerinden kalma sanat eserlerini, tamamen doğal otantik ve tamamen sıhhi anlamda insan sağlığına faydalı olan çömlek sanatını devam ettiriyor. 500 yıllık tezgâhı hem üretimini, hem ham maddesini buna bağlı olarak da sanatını da kendisi ilmek, ilmek, işleyerek çizimini kendisi yapıyor. Bu sanatı toplumla buluşturmak istiyor. Bu sanatçılarımıza, atölye ustalarına motivasyon ve destek olmak. Sanatın şehrimize büyük değer katacağını tarihimizi topluma yansıtacağı ve özellikle çömlek kültürü de Van’da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kardeşimiz 2018 yılında da Kültür Bakanlığının çömlek sanatçısı olarak kayıtlara geçmiştir. Sonraki çalışmamız önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Kültür sanatı festivalinde Van’a büyük bir ivme kazandıracağını, Turizm doping etkisi yapacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız" dedi.

Çömlek Sanatçısı Osman Eşme 25 yıldır çömlek atölyesini kurduğunu ve unutulmaması için devam ettiğini söyledi.

Eşme "Bizim köyümüzün geçmişi çanak çömlekle meşhurdur. Bir dönem kaybolmuş plastik ürünler yaygınlaşınca bunların satışı olmamış. Babam çok iyi bir ustaymış. Urartulardan bu yana sanat işleniyormuş. Bende devam etmek istedim. Babam ufak tefek şeyler öğretti. 25 yıldır unutulmasın diye devam ediyorum. Vekilimize ve emek veren herkese destekleri için çok teşekkür ederim" dedi.

Milletvekili Türkmenoğlu'na, Kültür Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin eşlik etti.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber