Van Eskirimde Zirvede

Spor 08.05.2024 - 15:56, Güncelleme: 08.05.2024 - 15:56
 

Van Eskirimde Zirvede

Milli Eğitim Bakanlığın Okul Sporları faaliyet programında yer alan Eskrim Türkiye şampiyonası Karaman ilinde yapıldı. Faaliyete, küçükler, yıldızlar, gençler kız erkek epe, flöre, kılıç branşları yer almakta.

    Faaliyette, Van ilini temsil eden yıldız erkekler kategorisinde il birinci ve 2023 yılı küçüklerde Türkiye 3. Olanan, Suer Bulut Aras Saydut bu yıl yıldızlarda yarışarak Eskirim okullar arası Türkiye şampiyonasında Türkiye 2. Olarak Van bu alanda ilk madalyayı kazandırdı. Okul sporları dışında da Eskrim federasyonu faaliyetlerin de birçok madalya sahibi olan Saydut’u klasmanda Türkiye ilk dörtte yer aldı. 20 üzerinde madalya kazanmış müsabık bir sporcu. Van’da Eskrim branşının tanınması daha fazla sporcu yetiştirmek için çalışan, Eskrim Antrenörü Aziz Saydut bu yıl yaz spor okulunda Eskrim branşını ücretsiz olarak açıp,  yeni şampiyonlar yetiştirmek için çalışmalara devam edeceğiz ifadelerini kullandı.     Haber Röportaj : Ercan Ulutaş
Milli Eğitim Bakanlığın Okul Sporları faaliyet programında yer alan Eskrim Türkiye şampiyonası Karaman ilinde yapıldı. Faaliyete, küçükler, yıldızlar, gençler kız erkek epe, flöre, kılıç branşları yer almakta.

 

 

Faaliyette, Van ilini temsil eden yıldız erkekler kategorisinde il birinci ve 2023 yılı küçüklerde Türkiye 3. Olanan, Suer Bulut Aras Saydut bu yıl yıldızlarda yarışarak Eskirim okullar arası Türkiye şampiyonasında Türkiye 2. Olarak Van bu alanda ilk madalyayı kazandırdı. Okul sporları dışında da Eskrim federasyonu faaliyetlerin de birçok madalya sahibi olan Saydut’u klasmanda Türkiye ilk dörtte yer aldı. 20 üzerinde madalya kazanmış müsabık bir sporcu. Van’da Eskrim branşının tanınması daha fazla sporcu yetiştirmek için çalışan, Eskrim Antrenörü Aziz Saydut bu yıl yaz spor okulunda Eskrim branşını ücretsiz olarak açıp,  yeni şampiyonlar yetiştirmek için çalışmalara devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Röportaj : Ercan Ulutaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber