İmamoğlu Söz Verdi: Proje Yılan Hikayesine Döndü

CHP’li İmamoğlu idaresinde İBB tarafından 2020 yılında bitirileceği sözü verilen füniküler 2022 yılında da hizmete girmedi.
AK Parti döneminde hattın 850 metrelik kısmı tamamlanan Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküleri CHP'li İBB tarafından bir türlü sonlandırılamadı.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküleri'nin 2020 yılında bitirileceğini duyurmasının üzerinden iki sene geçti. Ancak füniküler bir türlü tamamlanamadı.
İBB'nin Projesi Yılan Hikayesine Döndü
İmamoğlu 3 Aralık 2020 tarihinde fünikülerin temmuz ayında hizmete gireceğini "yapımı hızla devam ediyor" diyerek duyurdu.

 

TEMMUZDAN EKİME ERTELEDİ

 

Bu tweet'ten 5 gün sonra Ekrem İmamoğlu, temmuz ayında hizmete gireceğini söylediği fünikülerin ekim 2021'de açılacağını ifade etti.

 

'YAKINDA' HİZMETE GİREMEDİ!

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Ağustos 2021 tarihinde Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler ile ilgili bir paylaşım daha yaparak, 'Yakında hizmete girecek' dedi ancak dediği yine olmadı.

MARTTA 'HAZİRAN' DEDİ: HAZİRANDA ÇIT YOK

31 Mart 2022 tarihinde Ekrem İmamoğlu Rumeli Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattının haziran başında hizmete başlayacağını duyurdu. Ancak haziran ayı içinde de bir gelişme yaşanmadı.

 

TAM BİR SENE GEÇTİ YİNE AÇILMADI

 

Tarihler 5 Ağustos 2022'yi gösterirken Ekrem İmamoğlu, son tweetinden tam bir sene geçmişken yeni bir paylaşım daha yaptı. 2021 yılında biteceğini duyurduğu Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler'inin yine 'yakında açıyoruz' ifadeleriyle bir videosunu paylaştı.

 

'BİTMEDİ GİTTİ'

 

Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler'inin ne zaman hizmete gireceği merak konusu olurken, İstanbullular 'bitmedi gitti' diyerek sözünü bir türlü yerine getirmeyen Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.