Vanlı Şair ve Yazarlar Yeni Bir Dernek Kurdu VANYAŞAD

Kültür-Sanat 14.12.2022 - 11:28, Güncelleme: 14.12.2022 - 11:28
 

Vanlı Şair ve Yazarlar Yeni Bir Dernek Kurdu VANYAŞAD

Dernek Başkanlığı görevini üstlene Prof.Dr. Zeki Taştan yaptığı açıklamada ; Van’da sanat ve kültür oluşumları uzun süredir birkaç grubun bünyesinde yürütülüyordu. Zaman zaman birbirimizden haberdar olamadığımız için de ortak bir sinerji yaratamıyorduk.

VANYAŞAD da tam da bu noktada kuruldu. Amacımız Van’da sanat ve kültür faaliyetlerini organize etmek; bu doğrultuda projeler üretmek; kentin ihtiyaç duyduğu sanat ve edebiyat konularında bir araya gelmek; bilhassa gençlere ve hevesli kardeşlerimize elimizden geldiğince yol göstermektir. Hiçbir siyasî hedef ve oluşumu kabul etmeyen VANYAŞAD’ın “İnsanı yaşat ki şehir yaşasın!”  şiarından başka herhangi bir amacı yoktur. Daha önce de bu doğrultuda bazı dernekler kurulmuş fakat uzun ömürlü olamamışlardı. VANYAŞAD bu tecrübelerin ışığında ve oldukça geniş bir yelpazede kuruldu. Üyeleri arasında ressam, şair, yazar, ebruzen, fotoğrafçı, edebiyatçı, müzisyen gibi birçok sanatçı yer alıyor. Amaç da zaten estetik yelpazeyi geniş tutmak ve herkesi kucaklamak. Siyasî hassasiyetler dışında da hiç kimseye de rezervimiz yoktur. Bu vesileyle kapımız sanatçı ve sanat ruhu taşıyan olan herkese açıktır. VANYAŞAD’ın kısa zaman içinde ilçelerde de örgütlenmesi en büyük amacımızdır. Çünkü bu noktada ilçelerde organize olmakta ve onlarla bir araya gelmekte hep pasif davranmışız. Oysa sanat adına hareket eden bir oluşumun Ercişli Emrah’ın diyarından uzak durması büyük bir talihsizliktir. İl dışında ve yurt dışında yaşayan, Vanlı olan veya kendisini Vanlı hisseden sanatçıları da derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.   Haber Ropörtaj : Ercan ULUTAŞ
Dernek Başkanlığı görevini üstlene Prof.Dr. Zeki Taştan yaptığı açıklamada ; Van’da sanat ve kültür oluşumları uzun süredir birkaç grubun bünyesinde yürütülüyordu. Zaman zaman birbirimizden haberdar olamadığımız için de ortak bir sinerji yaratamıyorduk.

VANYAŞAD da tam da bu noktada kuruldu. Amacımız Van’da sanat ve kültür faaliyetlerini organize etmek; bu doğrultuda projeler üretmek; kentin ihtiyaç duyduğu sanat ve edebiyat konularında bir araya gelmek; bilhassa gençlere ve hevesli kardeşlerimize elimizden geldiğince yol göstermektir. Hiçbir siyasî hedef ve oluşumu kabul etmeyen VANYAŞAD’ın “İnsanı yaşat ki şehir yaşasın!”  şiarından başka herhangi bir amacı yoktur. Daha önce de bu doğrultuda bazı dernekler kurulmuş fakat uzun ömürlü olamamışlardı. VANYAŞAD bu tecrübelerin ışığında ve oldukça geniş bir yelpazede kuruldu. Üyeleri arasında ressam, şair, yazar, ebruzen, fotoğrafçı, edebiyatçı, müzisyen gibi birçok sanatçı yer alıyor. Amaç da zaten estetik yelpazeyi geniş tutmak ve herkesi kucaklamak. Siyasî hassasiyetler dışında da hiç kimseye de rezervimiz yoktur. Bu vesileyle kapımız sanatçı ve sanat ruhu taşıyan olan herkese açıktır.
VANYAŞAD’ın kısa zaman içinde ilçelerde de örgütlenmesi en büyük amacımızdır. Çünkü bu noktada ilçelerde organize olmakta ve onlarla bir araya gelmekte hep pasif davranmışız. Oysa sanat adına hareket eden bir oluşumun Ercişli Emrah’ın diyarından uzak durması büyük bir talihsizliktir. İl dışında ve yurt dışında yaşayan, Vanlı olan veya kendisini Vanlı hisseden sanatçıları da derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.

 

Haber Ropörtaj : Ercan ULUTAŞ

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber