Van Balığı Stoğu Bilimsel Verilerle Açıklanacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2020 - 15:01, Güncelleme: 26.09.2020 - 15:01
 

Van Balığı Stoğu Bilimsel Verilerle Açıklanacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür CENGİZ, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet DEMİR’e Van Gölü Havzası su kaynaklarında dağılım gösteren balık türlerinin stok tespitine yönelik çalışmaları görüşmek üzere ziyarette bulundu. Doç. Dr. Özgür CENGİZ yaptığı açıklamada şunları ifade etti. “Balık stoklarının değerlendirilmesi iki aşamalı bir planlamadır. İlk aşamada, hedeflenen tür veya türlerin stok tahmini yapılır, çeşitli popülasyon parametreleri ortaya çıkarılır. İkinci aşamada ise elde edilen bu veriler balıkçılık yönetimi açısından değerlendirilir. Bu açıdan bakıldığında Van Gölü Havzasındaki balık türlerinin popülasyon parametrelerinin bilinmesi bu türlerin su kaynaklarında sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından önem arz etmektedir. Şube Müdürü Sayın Muhammet Beyle bu konular hakkında oldukça faydalı görüşmelerimiz oldu, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı, bu planlarımızı bir süreliğine ertelemek zorunda kalmıştık. Bir aksilik olmazsa, önümüzdeki süreçlerde bu çalışmalara tekrar başlayacağız.” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür CENGİZ, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet DEMİR’e Van Gölü Havzası su kaynaklarında dağılım gösteren balık türlerinin stok tespitine yönelik çalışmaları görüşmek üzere ziyarette bulundu.

Doç. Dr. Özgür CENGİZ yaptığı açıklamada şunları ifade etti. “Balık stoklarının değerlendirilmesi iki aşamalı bir planlamadır. İlk aşamada, hedeflenen tür veya türlerin stok tahmini yapılır, çeşitli popülasyon parametreleri ortaya çıkarılır. İkinci aşamada ise elde edilen bu veriler balıkçılık yönetimi açısından değerlendirilir. Bu açıdan bakıldığında Van Gölü Havzasındaki balık türlerinin popülasyon parametrelerinin bilinmesi bu türlerin su kaynaklarında sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından önem arz etmektedir. Şube Müdürü Sayın Muhammet Beyle bu konular hakkında oldukça faydalı görüşmelerimiz oldu, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı, bu planlarımızı bir süreliğine ertelemek zorunda kalmıştık. Bir aksilik olmazsa, önümüzdeki süreçlerde bu çalışmalara tekrar başlayacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber