Tuşba Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi

Sağlık 14.07.2021 - 14:10, Güncelleme: 14.07.2021 - 14:10
 

Tuşba Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi

Tuşba Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kesmeleri için kesim noktalarını belirledi.

  Tuşba Belediyesi, vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmeleri ve kurban farizasını yerine getirmeleri için bir dizi önlem aldı. Kurban kesim süresince hijyene dikkat edilmesi ile çevre kirliliğinin önlenmesi gibi tedbirleri alan Tuşba Belediye ekipleri, Akköprü Mahallesi Oğuzlar Sokak’ta bulunan Tuşba Oto Yıkama ile Yavuz Selim Sokak’ta bulunan Etin Dünyası, Van-Erciş Karayolu Alyans Düğün Salonu’nun yanında bulunan Özgökçe Oto Yıkama ile Suver Petrol, Kalecik Mahallesi Can Petrolün yanında bulunan Vangölü Kur’an Kursu, Beyüzüm Mahallesi’nde bulunan Van Gölü Et Kombinası ile Alaköy Mahallesi’nde bulunan Et ve Balık Kurumu'nun kurban kesim yeri olarak da belirlendiği kaydedildi.  Park ve dinleme alanları ile göze hoş gelmeyecek, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olacak biçimde kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği, bayram öncesi ve süresince kesim yerlerinde halkın sağlığını düşünerek, temizlik ve denetim birimlerinden yeterli sayıda görevlendirme yapılacağını ifade edildi.
Tuşba Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kesmeleri için kesim noktalarını belirledi.

 

Tuşba Belediyesi, vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmeleri ve kurban farizasını yerine getirmeleri için bir dizi önlem aldı. Kurban kesim süresince hijyene dikkat edilmesi ile çevre kirliliğinin önlenmesi gibi tedbirleri alan Tuşba Belediye ekipleri, Akköprü Mahallesi Oğuzlar Sokak’ta bulunan Tuşba Oto Yıkama ile Yavuz Selim Sokak’ta bulunan Etin Dünyası, Van-Erciş Karayolu Alyans Düğün Salonu’nun yanında bulunan Özgökçe Oto Yıkama ile Suver Petrol, Kalecik Mahallesi Can Petrolün yanında bulunan Vangölü Kur’an Kursu, Beyüzüm Mahallesi’nde bulunan Van Gölü Et Kombinası ile Alaköy Mahallesi’nde bulunan Et ve Balık Kurumu'nun kurban kesim yeri olarak da belirlendiği kaydedildi. 

Park ve dinleme alanları ile göze hoş gelmeyecek, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olacak biçimde kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği, bayram öncesi ve süresince kesim yerlerinde halkın sağlığını düşünerek, temizlik ve denetim birimlerinden yeterli sayıda görevlendirme yapılacağını ifade edildi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber