Türkmenoğlu: Ev hanımlarının el emekleri göz kamaştırıyor

Gündem 09.06.2021 - 12:54, Güncelleme: 09.06.2021 - 12:54
 

Türkmenoğlu: Ev hanımlarının el emekleri göz kamaştırıyor

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından açılan “7’den 70’e Eğitim” sergisini ziyaret etti.

Van’ın Edremit ilçesi Eminpaşa mahallesinde açılan ve 8-15 Haziran tarihlerinde ziyarete açık olacak sergi, kursiyerlerin el emeği göz nuru makine nakışları, Sanat alanında Müzik (Bağlama, piyano, keman, gitar kursları) Zekâ oyunları kursu, Giyim Üretimi kursu ve kreş kursumuz, etüt sınıfı ve birbirinden farklı eserler yer alıyor. Aile Destek Merkezi tarafından açılan sergiyi ziyaret eden AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, gençlerin ve ev hanımlarının el emeği göz nuru bir birinden güzel eserlerini ziyaretçilere sunan kursiyerler ve eğitmenlere teşekkür etti. TÜRKMENOĞLU, “KİŞİSEL GELİŞİME ETKİ EDECEK BİR MERKEZ” Sergi ziyaretinin ardından konuşan İl Başkanı Türkmenoğlu, “Bu gün sergide bir birinden güzel eserler gördük. Minik çocukların eserleri, ev hanımlarının eserleri adeta göz kamaştırıyor. Buradan vatandaşlarımıza bu sergiyi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Edremit'te 7-8 noktada bu anlamda yerler var, insanların gitmesini, görmesini ve oradaki o havayı teneffüs etmesini  istiyoruz. Bu tamamen insanların kişisel gelişimine, ufkuna, vizyonuna, misyonuna etki yapacak bir merkezdir. Ben buraya geldim ve çok etkilendim. Üzerimize düşen her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Burada emek sarf eden hocalarımız, kursiyerlerimiz ve öğrencilerimizi kutlamamız gerekiyor. Burası tamamen aileye yöneliktir. İnsanların aile içinde monoton bir yaşamdan çıkıp kendini geliştirebileceği alan arıyorsa hiç bir yere gitmesine gerek yok, aile destek merkezlerine gelsinler. Burada kendilerine ait bulabilecekleri birçok dal var. Bu dallarda mutlaka kendilerini etkileyecek bir faktör var. Burası bir üretim merkezidir. Kadınımızın, kızımızın, öğrencimizin üretime ihtiyacı var. O nedenle biz  herkesin merkezlerimizi görmesini istiyoruz, sadece görmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. “7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR” Eminpaşa Mahallesi ADEM Koordinatörü Handan Fidan ise, 7’den 70’e herkese hitap eden serginin yıl sonuna kadar açık olacağını söyledi. Fidan, “Özellikle kırsal mahallelerdeki bireylerin özgüvenlerini kazanmaları adına, aile içi eğitim verme adına özellikle erken yaşta evlilikler ya da aile içindeki iletişimsizlik, aile kopuklukları gibi durumlara karşı merkezlerde ayrıca psikolog ve sosyologlar tarafından eğitim verilmektedir. Şuanda aktif olarak 95 kursiyerimiz bulunmaktadır. Ailelere çocuklarını gözü kapalı bir şekilde, gönül rahatlığıyla, özellikle devletin açmış olduğu bu yerlere göndermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu. İl Başkanı Türkmenoğlu ve beraberindekilerinin sergi ziyareti, Aile Destek Merkezi kursiyerlerinin bağlama eşliğinde yaptıkları müzik sunumunun ardından sona erdi.
AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından açılan “7’den 70’e Eğitim” sergisini ziyaret etti.

Van’ın Edremit ilçesi Eminpaşa mahallesinde açılan ve 8-15 Haziran tarihlerinde ziyarete açık olacak sergi, kursiyerlerin el emeği göz nuru makine nakışları, Sanat alanında Müzik (Bağlama, piyano, keman, gitar kursları) Zekâ oyunları kursu, Giyim Üretimi kursu ve kreş kursumuz, etüt sınıfı ve birbirinden farklı eserler yer alıyor.

Aile Destek Merkezi tarafından açılan sergiyi ziyaret eden AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, gençlerin ve ev hanımlarının el emeği göz nuru bir birinden güzel eserlerini ziyaretçilere sunan kursiyerler ve eğitmenlere teşekkür etti.

TÜRKMENOĞLU, “KİŞİSEL GELİŞİME ETKİ EDECEK BİR MERKEZ”
Sergi ziyaretinin ardından konuşan İl Başkanı Türkmenoğlu, “Bu gün sergide bir birinden güzel eserler gördük. Minik çocukların eserleri, ev hanımlarının eserleri adeta göz kamaştırıyor. Buradan vatandaşlarımıza bu sergiyi ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Edremit'te 7-8 noktada bu anlamda yerler var, insanların gitmesini, görmesini ve oradaki o havayı teneffüs etmesini  istiyoruz. Bu tamamen insanların kişisel gelişimine, ufkuna, vizyonuna, misyonuna etki yapacak bir merkezdir. Ben buraya geldim ve çok etkilendim. Üzerimize düşen her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Burada emek sarf eden hocalarımız, kursiyerlerimiz ve öğrencilerimizi kutlamamız gerekiyor. Burası tamamen aileye yöneliktir. İnsanların aile içinde monoton bir yaşamdan çıkıp kendini geliştirebileceği alan arıyorsa hiç bir yere gitmesine gerek yok, aile destek merkezlerine gelsinler. Burada kendilerine ait bulabilecekleri birçok dal var. Bu dallarda mutlaka kendilerini etkileyecek bir faktör var. Burası bir üretim merkezidir. Kadınımızın, kızımızın, öğrencimizin üretime ihtiyacı var. O nedenle biz  herkesin merkezlerimizi görmesini istiyoruz, sadece görmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR”
Eminpaşa Mahallesi ADEM Koordinatörü Handan Fidan ise, 7’den 70’e herkese hitap eden serginin yıl sonuna kadar açık olacağını söyledi. Fidan, “Özellikle kırsal mahallelerdeki bireylerin özgüvenlerini kazanmaları adına, aile içi eğitim verme adına özellikle erken yaşta evlilikler ya da aile içindeki iletişimsizlik, aile kopuklukları gibi durumlara karşı merkezlerde ayrıca psikolog ve sosyologlar tarafından eğitim verilmektedir. Şuanda aktif olarak 95 kursiyerimiz bulunmaktadır. Ailelere çocuklarını gözü kapalı bir şekilde, gönül rahatlığıyla, özellikle devletin açmış olduğu bu yerlere göndermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

İl Başkanı Türkmenoğlu ve beraberindekilerinin sergi ziyareti, Aile Destek Merkezi kursiyerlerinin bağlama eşliğinde yaptıkları müzik sunumunun ardından sona erdi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber