Sıhke Gölü'nü sulama deposu olarak kullanıyorlar!

Gündem 25.05.2021 - 14:50, Güncelleme: 25.05.2021 - 14:50
 

Sıhke Gölü'nü sulama deposu olarak kullanıyorlar!

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Sıhke Gölü'nden tarlasına su taşıyan vatandaşın görüntüleri büyük tepki topladı.

Haber Merkezimize ulaşan görüntülerde, vatandaşın kendisine ait arazi aracının arkasına özel bir aparat yerleştirerek göldeki suyu taşımalı sistemle tarlasına taşıdığı görülüyor. Elde edinilen bilgilere göre, olay sıhke gölü havzasında meydana geldi. Olayda bir vatandaş metrelerce boru döşeyerek göl suyunu taşımalı olarak tarlasına ulaştırıyor. Çevredeki vatandaşlar tarafından büyük tepkisine neden olan olayda, Sazan balıklarının yaşadığı sıhke gölü'nün bu yöntemle büyük risklerle karşı karşıya kalacağı belirtildi.  Vatandaşlar, Göl'deki suyu motorlarla tarlasına taşıyan vatandaşın, suda yaşayan canlılara da zarar verdiğini öne sürerek, yetkilileri göreve davet etti.
Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Sıhke Gölü'nden tarlasına su taşıyan vatandaşın görüntüleri büyük tepki topladı.

Haber Merkezimize ulaşan görüntülerde, vatandaşın kendisine ait arazi aracının arkasına özel bir aparat yerleştirerek göldeki suyu taşımalı sistemle tarlasına taşıdığı görülüyor.

Elde edinilen bilgilere göre, olay sıhke gölü havzasında meydana geldi. Olayda bir vatandaş metrelerce boru döşeyerek göl suyunu taşımalı olarak tarlasına ulaştırıyor.

Çevredeki vatandaşlar tarafından büyük tepkisine neden olan olayda, Sazan balıklarının yaşadığı sıhke gölü'nün bu yöntemle büyük risklerle karşı karşıya kalacağı belirtildi. 

Vatandaşlar, Göl'deki suyu motorlarla tarlasına taşıyan vatandaşın, suda yaşayan canlılara da zarar verdiğini öne sürerek, yetkilileri göreve davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber