Selahaddin Eyyubi Lisesi'nin Resim Sergisine Yoğun İlgi

Eğitim 29.05.2022 - 12:17, Güncelleme: 29.05.2022 - 12:17
 

Selahaddin Eyyubi Lisesi'nin Resim Sergisine Yoğun İlgi

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tablo ve resimlerin yer aldığı ‘Kültür ve Sanat Günleri’ isimli resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

    Van’ın İpekyolu ilçesindeki Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tablo ve resimlerin yer aldığı ‘Kültür ve Sanat Günleri’ isimli resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.   İpekyolu Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen '1. İpekfest Gençlik Festivali' birbirinden renkli etkinliklerle düzenleniyor.   Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi öğrencileri de, 1. İpekfest Gençlik Festivali kapsamında sanat galerisi bahçesi ve kent meydanında kurdukları resim sergisiyle festivalde yerini aldı. Öğrencilerin akrilik boya, karışık teknik, kolaj ve yakma tekniği ile sergilenen 100 adet eser ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini konu alan çalışmaların yer aldığı sergi 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.   "ÇOK YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİMİZ VAR"   Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Gönül Günay Yaka, ‘Kültür ve Sanat Günleri' adını verdikleri serginin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında sergimizi açtık. Sergimizde öğrencilerimizin hazırladıkları bir birinden farklı tekniklerle hazırlanan 100 eser sergiledik. Sergimiz büyük ilgi gördü. Çok yetenekli öğrencilerimiz var. Büyük emekler harcayıp resimlerini görücüye çıkaran öğrencilerimizi kutluyorum. Tüm emeği geçenlere ve bizlere desteklerini sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.   "ÖĞRENCİLERİMİZ, SERGİYE HAYALLERİNİ YANSITTILAR"   Sergiye gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Resim Öğretmeni Efsane Sönmez ise, "Birbirinden özel ve güzel eserler yapan öğrencilerimizle gurur duyduk. Bu sergide öğrencilerimiz hayallerinin ne kadar büyük olduğunu gösterdiler. Sanat hayatlarının devamında öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.   Sergi sorumlusu resim öğretmenleri Gönül Günay Yaka ve Efsane Sönmez, öğrencilerin hazırladığı ve farklı tekniklerle oluşan sergilerin devamı geleceğini belirttiler.
Van’ın İpekyolu ilçesindeki Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tablo ve resimlerin yer aldığı ‘Kültür ve Sanat Günleri’ isimli resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tablo ve resimlerin yer aldığı ‘Kültür ve Sanat Günleri’ isimli resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

İpekyolu Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen '1. İpekfest Gençlik Festivali' birbirinden renkli etkinliklerle düzenleniyor.

 

Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi öğrencileri de, 1. İpekfest Gençlik Festivali kapsamında sanat galerisi bahçesi ve kent meydanında kurdukları resim sergisiyle festivalde yerini aldı.

Öğrencilerin akrilik boya, karışık teknik, kolaj ve yakma tekniği ile sergilenen 100 adet eser ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerini konu alan çalışmaların yer aldığı sergi 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

 

"ÇOK YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİMİZ VAR"

 

Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Gönül Günay Yaka, ‘Kültür ve Sanat Günleri' adını verdikleri serginin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında sergimizi açtık. Sergimizde öğrencilerimizin hazırladıkları bir birinden farklı tekniklerle hazırlanan 100 eser sergiledik. Sergimiz büyük ilgi gördü. Çok yetenekli öğrencilerimiz var. Büyük emekler harcayıp resimlerini görücüye çıkaran öğrencilerimizi kutluyorum. Tüm emeği geçenlere ve bizlere desteklerini sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

"ÖĞRENCİLERİMİZ, SERGİYE HAYALLERİNİ YANSITTILAR"

 

Sergiye gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Resim Öğretmeni Efsane Sönmez ise, "Birbirinden özel ve güzel eserler yapan öğrencilerimizle gurur duyduk. Bu sergide öğrencilerimiz hayallerinin ne kadar büyük olduğunu gösterdiler. Sanat hayatlarının devamında öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Sergi sorumlusu resim öğretmenleri Gönül Günay Yaka ve Efsane Sönmez, öğrencilerin hazırladığı ve farklı tekniklerle oluşan sergilerin devamı geleceğini belirttiler.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber