Kanaat Önderi Atlı husumetli aileleri barıştırdı

Siyaset 01.11.2021 - 22:48, Güncelleme: 01.11.2021 - 22:48
 

Kanaat Önderi Atlı husumetli aileleri barıştırdı

Hakkari'nin genç Kanaat Önderi Silehi aşiret reisi Mehmet Alayı Atlı, Mendanoğlu ve Baran aileleri arasında olan husumeti barışla noktaladı.

Hakkari'de yaşayan Mendanoğlu ailesi ve Van'ın Gevaş İlçesinde ikamet eden Baran ailesi arasında olan husumeti çözmek için iki aile fertleri ile görüşen Genç Kanaat Önderi Silehi aşiret reisi Mehmet Alayı Atlı," Bölgemizde küslük bizim kaderimiz olmamalı" diyerek, iki aileyi barıştırdı.   "Küslük Coğrafyamızın Kanayan Yarasıdır"  Kan davası ve husumetler yüzünden binlerce gencimizin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Atlı" Yaşı daha oyun çağında olan evlatlarımız kin ve nefretle büyüyor. Sonucu ise hüsranla sonuçlanıyor. Adeta varlık içinde yokluk çekiyoruz. Allah'ın izniyle bu bölgede yaşayan tüm insanların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız.    "Birbirimizi Affedeceğiz" Allah'ın sevmediği hareketlerden birinin de küslük olduğunu belirten Atlı, "Dinimiz aslında huzur için, insanların saadeti için Allah tarafından bize verilmiş büyük bir nimet. Müslüman Müslüman'a küs durmamalı. Tabi affetmek de çok önemli. Birbirimizi affedeceğiz. Affetmek büyüklük ve dinin gereği. Bugün burada önce  Allah rızası için sonra bizim sözümüzden çıkmayan Mendanoğlu ve Baran aile fertleri kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu memleketin de huzurunu kaçırmasın".   "Barış ortamının verdiği huzurla hepimiz mutlu olacağız"  Temennim odur ki, artık şehrimizde ve bölgemizde kavga ve küslüklerin husumete, kan davasına dönüşmeden insanların birbirlerini affetmesi. Barış ortamının verdiği huzurla hepimiz mutlu olacağız.   "Ömrümü halkımın barışına adadım"   Yüzyıllardan beri bölgemizin adeta makus talihi olan kan davası ve husumeti bitirmek için öncülüğünü yaptığım Silehi aşiret mensuplarımın destekleriyle yaşanılabilir toplum için bu yola ömrümü adadım diyen Kanaat Önderi Atlı," Çocuklarımızı mezara değil okula gönderecğiz" ifadelerini kullandı.
Hakkari'nin genç Kanaat Önderi Silehi aşiret reisi Mehmet Alayı Atlı, Mendanoğlu ve Baran aileleri arasında olan husumeti barışla noktaladı.

Hakkari'de yaşayan Mendanoğlu ailesi ve Van'ın Gevaş İlçesinde ikamet eden Baran ailesi arasında olan husumeti çözmek için iki aile fertleri ile görüşen Genç Kanaat Önderi Silehi aşiret reisi Mehmet Alayı Atlı," Bölgemizde küslük bizim kaderimiz olmamalı" diyerek, iki aileyi barıştırdı.
 

"Küslük Coğrafyamızın Kanayan Yarasıdır" 


Kan davası ve husumetler yüzünden binlerce gencimizin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Atlı" Yaşı daha oyun çağında olan evlatlarımız kin ve nefretle büyüyor. Sonucu ise hüsranla sonuçlanıyor. Adeta varlık içinde yokluk çekiyoruz. Allah'ın izniyle bu bölgede yaşayan tüm insanların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. 
 

"Birbirimizi Affedeceğiz"


Allah'ın sevmediği hareketlerden birinin de küslük olduğunu belirten Atlı, "Dinimiz aslında huzur için, insanların saadeti için Allah tarafından bize verilmiş büyük bir nimet. Müslüman Müslüman'a küs durmamalı. Tabi affetmek de çok önemli. Birbirimizi affedeceğiz. Affetmek büyüklük ve dinin gereği. Bugün burada önce  Allah rızası için sonra bizim sözümüzden çıkmayan Mendanoğlu ve Baran aile fertleri kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu memleketin de huzurunu kaçırmasın".
 

"Barış ortamının verdiği huzurla hepimiz mutlu olacağız"


 Temennim odur ki, artık şehrimizde ve bölgemizde kavga ve küslüklerin husumete, kan davasına dönüşmeden insanların birbirlerini affetmesi. Barış ortamının verdiği huzurla hepimiz mutlu olacağız.  
"Ömrümü halkımın barışına adadım"  
Yüzyıllardan beri bölgemizin adeta makus talihi olan kan davası ve husumeti bitirmek için öncülüğünü yaptığım Silehi aşiret mensuplarımın destekleriyle yaşanılabilir toplum için bu yola ömrümü adadım diyen Kanaat Önderi Atlı," Çocuklarımızı mezara değil okula gönderecğiz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber