Kanaat önderi Atlı husumetli aileleri barıştırdı

Gündem 26.07.2021 - 15:20, Güncelleme: 26.07.2021 - 15:20
 

Kanaat önderi Atlı husumetli aileleri barıştırdı

Hakkari'nin genç Kanaat Önderi Silehi aşiret lideri Mehmet Alayı Atlı, Başkale İlçesinde Tatar ve Karataş aileleri arasındaki arazi anlaşmazlığını barışla taçlandırdı.

Uzun yıllar önce Van'ın Başkale ilçesine bağlı Oğulveren köyünde ikamet eden Tatar ve Karataş aileleri arasındaki  arazi anlaşmazlığı barışla sonuçlandı. Aynı aşiretin iki farklı kolu arasındaki arazi anlaşmazlığının kan davasına dönüşmemesi için harekete geçen Sılehi Aşireti Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, husumeti barışla noktaladı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kanaat Önderi Atlı" Bölge insanımız yıllardan beri hem ekonomik, hemde diğer konularda çok büyük sıkıntılarla karşılaştı.Bu sorun ve sıkıntılara rağmen birlik ve beraberlik içinde yaşamak hepimizin hakkıdır.Herkes birbirine kardeşlik eli uzatmak zorundadır.Başta mensubu olduğum Silehi aşireti olmak üzere gönülere barış eliyle köprüler kuruyoruz.Bölge halkımızın birlik beraberliği için ne gerekirse yapmaya devam edeceğim. Cenabi Allah bana bu gücü verdiyse kardeşlerimin barış içinde yaşaması için vermiştir.  Nerede olursa olsun her zaman halkımızın yanında olacağım" diyen Atlı" Bir olalım, diri olalım. Gelin hep beraber kardeşçe yaşayalım" ifadelerini kullandı.
Hakkari'nin genç Kanaat Önderi Silehi aşiret lideri Mehmet Alayı Atlı, Başkale İlçesinde Tatar ve Karataş aileleri arasındaki arazi anlaşmazlığını barışla taçlandırdı.

Uzun yıllar önce Van'ın Başkale ilçesine bağlı Oğulveren köyünde ikamet eden Tatar ve Karataş aileleri arasındaki  arazi anlaşmazlığı barışla sonuçlandı. Aynı aşiretin iki farklı kolu arasındaki arazi anlaşmazlığının kan davasına dönüşmeme si için harekete geçen Sılehi Aşireti Kanaat Önderi Mehmet Alayı Atlı, husumeti barışla noktaladı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kanaat Önderi Atlı" Bölge insanımız yıllardan beri hem ekonomik, hemde diğer konularda çok büyük sıkıntılarla karşılaştı.Bu sorun ve sıkıntılara rağmen birlik ve beraberlik içinde yaşamak hepimizin hakkıdır.Herkes birbirine kardeşlik eli uzatmak zorundadır.Başta mensubu olduğum Silehi aşireti olmak üzere gönülere barış eliyle köprüler kuruyoruz.Bölge halkımızın birlik beraberliği için ne gerekirse yapmaya devam edeceğim. Cenabi Allah bana bu gücü verdiyse kardeşlerimin barış içinde yaşaması için vermiştir. 
Nerede olursa olsun her zaman halkımızın yanında olacağım" diyen Atlı" Bir olalım, diri olalım. Gelin hep beraber kardeşçe yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber