Tunus'taki darbenin arkasından bakın hangi ülkeler çıktı!

Siyaset 26.07.2021 - 14:35, Güncelleme: 26.07.2021 - 14:35
 

Tunus'taki darbenin arkasından bakın hangi ülkeler çıktı!

Siyasi çalkantıların sürekli yaşandığı Tunus'ta bu kez ülkenin Cumhurbaşkanı eliyle demokrasiye darbe vuruldu.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede demokrasiyi rafa kaldırdı. Yaşananların arkasında Fransa'nın ve BAE'nin desteği var. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldı ve Meclis'i feshetti. Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin çalışmalarını dondurma ve Başbakan'ı görevden alma kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağırdı. DARBENİN ARKASINDAKİ 2 ÜLKE Tunus'ta yaşananların ardından Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri çıktı. Bilindiği üzere Tunus'ta görevden alınan hükümet, kısa süre önce Fransa'nın uçak ve gemi satma teklifini reddetmişti. FRANSIZLARI REDDEDİP TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YAPMIŞTI Tunus hükümetinin Fransızları reddedikten sonra Türkiye ile savunma sanayii anlaşması yapması, Paris'te büyük tepkiyle karşılandı. Tunus'ta yaşananlarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin de etkisi olduğu gündemde. BAE, DARBEYİ 3 GÜN ÖNCE YAZDI BAE Veliaht Prensi bin Zayed'in danışmanlarından olan Dhahi Khalfan'ın 3 gün önce attığı bir tweet dolaşıma girdi. Khalfan'ın 3 gün önce "İyi haber, yeni bir darbe geliyor" dediği ortaya çıktı.  
Siyasi çalkantıların sürekli yaşandığı Tunus'ta bu kez ülkenin Cumhurbaşkanı eliyle demokrasiye darbe vuruldu.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede demokrasiyi rafa kaldırdı. Yaşananların arkasında Fransa'nın ve BAE'nin desteği var.
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldı ve Meclis'i feshetti.
T unus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin çalışmalarını dondurma ve Başbakan'ı görevden alma kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağırdı.
DARBENİN ARKASINDAKİ 2 ÜLKE
Tunus'ta yaşananların ardından Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri çıktı.
Bilindiği üzere Tunus'ta görevden alınan hükümet, kısa süre önce Fransa'nın uçak ve gemi satma teklifini reddetmişti.
FRANSIZLARI REDDEDİP TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YAPMIŞTI
Tunus hükümetinin Fransızları reddedikten sonra Türkiye ile savunma sanayii anlaşması yapması, Paris'te büyük tepkiyle karşılandı.
Tunus'ta yaşananlarda Birleşik Arap Emirlikleri'nin de etkisi olduğu gündemde.
BAE, DARBEYİ 3 GÜN ÖNCE YAZDI
BAE Veliaht Prensi bin Zayed'in danışmanlarından olan Dhahi Khalfan'ın 3 gün önce attığı bir tweet dolaşıma girdi.
Khalfan'ın 3 gün önce "İyi haber, yeni bir darbe geliyor" dediği ortaya çıktı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber