Büyükşehir'den sel taşkınlaraına karşı büyük önlem!

Gündem 26.07.2021 - 12:27, Güncelleme: 26.07.2021 - 12:31
 

Büyükşehir'den sel taşkınlaraına karşı büyük önlem!

Van’da olası sel ve su taşkınlarına karşı önceden tedbir alan Büyükşehir Belediyesi kırsal mahalleler başta olmak üzere kent genelinde başlattığı altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde olası sel ve su taşkınlarına karşı başlattığı menfez çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca belediyenin idari işgücü ile yapılan çalışmalarda yaklaşık olarak 2 bin metre prefabrik menfez, koruge boru ve drenaj hattı çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında Tuşba, İpekyolu, Edremit, Gürpınar, Başkale, Erciş, Bahçesaray, Çatak ve Çaldıran ilçelerinde 60 noktada çalışma tamamlanırken, kent genelindeki çalışmalar ise devam edecek. Yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte kırsal mahalle yolları sel ve su taşkınlara karşı daha korunaklı hale getirilirken, kent merkezindeki yolların ise alt yapısı daha sağlıklı hale getiriliyor
Van’da olası sel ve su taşkınlarına karşı önceden tedbir alan Büyükşehir Belediyesi kırsal mahalleler başta olmak üzere kent genelinde başlattığı altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde olası sel ve su taşkınlarına karşı başlattığı menfez çalışmalarını sürdürüyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca belediyenin idari işgücü ile yapılan çalışmalarda yaklaşık olarak 2 bin metre prefabrik menfez, koruge boru ve drenaj hattı çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında Tuşba, İpekyolu, Edremit, Gürpınar, Başkale, Erciş, Bahçesaray, Çatak ve Çaldıran ilçelerinde 60 noktada çalışma tamamlanırken, kent genelindeki çalışmalar ise devam edecek.
Yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte kırsal mahalle yolları sel ve su taşkınlara karşı daha korunaklı hale getirilirken, kent merkezindeki yolların ise alt yapısı daha sağlıklı hale getiriliyor

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber