SMA Hastası Minik Sare yardım bekliyor

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.06.2021 - 16:00, Güncelleme: 29.06.2021 - 16:00
 

SMA Hastası Minik Sare yardım bekliyor

SMA Tip-1 ile mücadele eden 2.5 yaşındaki Sare Uluçay’ın ailesi, çocuklarının yaşama tutunabilmesi için umut bağladıkları tedavi için hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Aslen Denizlili olan ve iş nedeni ile Antalya’da ikamet eden Tülay-Süleyman Uluçay çiftinin kızları Sare Uluçay’ın doğumundan 3 ay sonra, hareketlerindeki zayıflık nedeniyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Uluçay ailesi, kızlarının Spinal Müsküler Atrofi Tip-1 (SMA Tip-1) hastası olduğunu öğrendi. Minik Sare’nin zaman içerisinde kas sistemindeki reflekslerini de kaybetmeye başladı. Tülay-Süleyman Uluçay çifti, minik kızları Sare’nin yaşama tutunması için sosyal medyadan hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu. Sare için tek umut, 2 milyon 300 bin dolar tutarındaki tedaviyi alması. Uluçay Çifti, “Sare’nin durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Daha kızımın oturduğunu göremedim. Sare’nin iyileşmesi için bu tedaviye ihtiyacı var. Biz çocuğumuzun yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle sosyal medya üzerinden de kampanya düzenlemeye karar verdik. Resmi bir kampanya için ise valiliğe gerekli müracaatlarımızı gerçekleştirdik. Sadece Sare değil, Türkiye’de bu hastalıkla savaşmak zorunda kalan bütün çocukların hayırseverlerimize ihtiyacı var” diye konuştu.
SMA Tip-1 ile mücadele eden 2.5 yaşındaki Sare Uluçay’ın ailesi, çocuklarının yaşama tutunabilmesi için umut bağladıkları tedavi için hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Aslen Denizlili olan ve iş nedeni ile Antalya’da ikamet eden Tülay-Süleyman Uluçay çiftinin kızları Sare Uluçay’ın doğumundan 3 ay sonra, hareketlerindeki zayıflık nedeniyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Uluçay ailesi, kızlarının Spinal Müsküler Atrofi Tip-1 (SMA Tip-1) hastası olduğunu öğrendi. Minik Sare’nin zaman içerisinde kas sistemindeki reflekslerini de kaybetmeye başladı.

Tülay-Süleyman Uluçay çifti, minik kızları Sare’nin yaşama tutunması için sosyal medyadan hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu. Sare için tek umut, 2 milyon 300 bin dolar tutarındaki tedaviyi alması.

Uluçay Çifti, “Sare’nin durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Daha kızımın oturduğunu göremedim. Sare’nin iyileşmesi için bu tedaviye ihtiyacı var. Biz çocuğumuzun yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle sosyal medya üzerinden de kampanya düzenlemeye karar verdik. Resmi bir kampanya için ise valiliğe gerekli müracaatlarımızı gerçekleştirdik. Sadece Sare değil, Türkiye’de bu hastalıkla savaşmak zorunda kalan bütün çocukların hayırseverlerimize ihtiyacı var” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber