Van’da uygulamalı çiftçi eğitimi AB desteğiyle start aldı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2021 - 12:47, Güncelleme: 28.06.2021 - 12:47
 

Van’da uygulamalı çiftçi eğitimi AB desteğiyle start aldı

Avrupa Birliği tarafından fonlanan projeyle Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının işbirliğinde başlatılan ‘Uygulamalı Çiftçi Okulu’, Van’ın Gevaş ilçesinde hayata geçirildi.

Van’da açılan "Uygulamalı Çiftçi Okulu" ile kadınlar aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle kendi işini kurma imkanına sahip olacak. Avrupa Birliği (AB) desteği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) uzmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının işbirliğinde hayata geçirilen projeyle kadınlara otlu peynir, bal, Gevaş fasulyesi, turşu ve benzeri ürünlerin yetiştiriciliği ile ilgili eğitim veriliyor. Hayata geçirilen Uygulamalı Çiftçi Okulu kapsamında Gevaş ilçesinde kadınlara yönelik eğitimlerin başladığını duyuran Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Eğitimler sonunda ortakları tamamı kadınlardan oluşacak ve Gevaş ilçesinde yoğun olarak üretimi yapılan otlu peynir, bal, fasulye, turşu gibi ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması konusunda kooperatif kurulması hedeflenmektedir. 3 ay boyunca alacakları eğitimin sonucunda kadın üreticilerimiz tarafından proje kapsamında kurulacak kooperatif ile üretilecek ürünlerin pazarlanması ve doğrudan tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor" dedi.
Avrupa Birliği tarafından fonlanan projeyle Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının işbirliğinde başlatılan ‘Uygulamalı Çiftçi Okulu’, Van’ın Gevaş ilçesinde hayata geçirildi.

Van’da açılan "Uygulamalı Çiftçi Okulu" ile kadınlar aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle kendi işini kurma imkanına sahip olacak. Avrupa Birliği (AB) desteği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) uzmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının işbirliğinde hayata geçirilen projeyle kadınlara otlu peynir, bal, Gevaş fasulyesi, turşu ve benzeri ürünlerin yetiştiriciliği ile ilgili eğitim veriliyor.

Hayata geçirilen Uygulamalı Çiftçi Okulu kapsamında Gevaş ilçesinde kadınlara yönelik eğitimlerin başladığını duyuran Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Eğitimler sonunda ortakları tamamı kadınlardan oluşacak ve Gevaş ilçesinde yoğun olarak üretimi yapılan otlu peynir, bal, fasulye, turşu gibi ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması konusunda kooperatif kurulması hedeflenmektedir. 3 ay boyunca alacakları eğitimin sonucunda kadın üreticilerimiz tarafından proje kapsamında kurulacak kooperatif ile üretilecek ürünlerin pazarlanması ve doğrudan tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber