Silehi Aşireti'nin Büyük Buluşması

Gündem 20.06.2021 - 18:22, Güncelleme: 20.06.2021 - 19:05
 

Silehi Aşireti'nin Büyük Buluşması

Hakkari’nin sevilen ve sayılan kanaat önderlerinden, Silehi Aşireti Reisi Mehmet Alayı Atlı, yaklaşık 100 yıl önce Hakkari'den Van'a göç eden aşiretine mensup ailelerle Van'da bir araya gelerek,"Amacımız, Sılehi aşiretinin birlik beraberliğini gösterip, birbirleriyle dargın, kırgın olan, uzun yıllardır birbirleriyle bir araya gelmeyen insanları bir araya getirmekti" diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Hakkari'nin genç kanaat önderlerinden Sılehi Aşireti Reisi  Mehmet Alayı Atlı, yaklaşık 100 yıl önce Hakkari'den Van'a göç eden aşiretine mensup yaklaşık 2 bin kişi ile büyük buluşma gerçekleştirerek, bölgede büyük ses getirdi. Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer'i ziyaret eden Atlı, daha sonra ilçede aşiretin önde gelenleriyle meşhur Vizontele Toplantı Salonu'nda bir proğram düzenledi.  Ardından da aşiretine mensup kişilerle göl kıyısında yemekte bir araya gelen Atlı," Amaçlarının Sılehi aşiretinin birlik beraberliğini, birbirleriyle dargın, kırgın olan, uzun yıllardır birbirleriyle bir araya gelmeyen insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi.   "BÜYÜK BİR AŞİRETİN MENSUPLARIYIZ" Bu zorlu süreçte kendisini kırmayıp gelenlere içtenlikle teşekkür eden Kanaat Önderi Atlı,"Pandemi nedeniyle yaptığımız bu büyük buluşmada  sadece aile büyüklerini çağırabildik. "Rabbim birlik beraberliğimizi daim kılsın. İnşallah aramızdaki küslükler bitecek. Biz hiçbir zaman birbirimize kırgın olmayacağız. Sılehi aşireti nüfusuyla çok kalabalık bir aile. Hakkari merkez Durankaya çıkışlı olmak üzere Van ve Hakkari'de çok yoğun bir nüfusa sahibiz. Buraya göç 100 yıl önce başladı. Aşiret olarak 80 bin'e hükmeden   bir nüfusa sahibiz. Aşiretimize mensup herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Birlik beraberlik olunca küslükler azalır. Amacımız siyasi bir toplanma değil, herkese birlik beraberliğimizi göstermektir. Bizler gelenek ve göreneklerimizle Türkiye'nin neresinde olursak olalım, her daim sıcak samimiyet ve muhabbet içinde birbirimizi kucaklamalıyız" diye konuştu.  "BİZİM BARIŞVE KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"  Her zaman el ele vererek birlik ve beraberlik içinde yaşamanın en önemli avantajlarından birisi gençlerimize emin yarınları bırakabiliriz" vurgusunu yapan Atlı" İnsan sevgisi olağanüstü bir maneviyattır. İçinde yaşadığımız coğrafa zordur. Hepimiz büyük zorluklarla hayatımızı idame ettirmek zorundayız.Birbirlerimizn hatası olduğundan, büyütmeden daha fazla olaylara mahal vermemek için fedakarlık yapmalıyız.Doğru yolda gönül birliği içinde hareket etmeliyiz. Gençlerimize sahip çıkarak, barış ve kardeşliğimizi daha çok pekiştirmeliyiz" dedi.   
Hakkari’nin sevilen ve sayılan kanaat önderlerinden, Silehi Aşireti Reisi Mehmet Alayı Atlı, yaklaşık 100 yıl önce Hakkari'den Van'a göç eden aşiretine mensup ailelerle Van'da bir araya gelerek,"Amacımız, Sılehi aşiretinin birlik beraberliğini gösterip, birbirleriyle dargın, kırgın olan, uzun yıllardır birbirleriyle bir araya gelmeyen insanları bir araya getirmekti" diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Hakkari'nin genç kanaat önderlerinden Sılehi Aşireti Reisi  Mehmet Alayı Atlı, yaklaşık 100 yıl önce Hakkari'den Van'a göç eden aşiretine mensup yaklaşık 2 bin kişi ile büyük buluşma gerçekleştirerek, bölgede büyük ses getirdi. Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer'i ziyaret eden Atlı, daha sonra ilçede aşiretin önde gelenleriyle meşhur Vizontele Toplantı Salonu'nda bir proğram düzenledi.  Ardından da aşiretine mensup kişilerle göl kıyısında yemekte bir araya gelen Atlı," Amaçlarının Sılehi aşiretinin birlik beraberliğini, birbirleriyle dargın, kırgın olan, uzun yıllardır birbirleriyle bir araya gelmeyen insanları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

 


"BÜYÜK BİR AŞİRETİN MENSUPLARIYIZ"
Bu zorlu süreçte kendisini kırmayıp gelenlere içtenlikle teşekkür eden Kanaat Önderi Atlı,"Pandemi nedeniyle yaptığımız bu büyük buluşmada  sadece aile büyüklerini çağırabildik. "Rabbim birlik beraberliğimizi daim kılsın. İnşallah aramızdaki küslükler bitecek. Biz hiçbir zaman birbirimize kırgın olmayacağız. Sılehi aşireti nüfusuyla çok kalabalık bir aile. Hakkari merkez Durankaya çıkışlı olmak üzere Van ve Hakkari'de çok yoğun bir nüfusa sahibiz. Buraya göç 100 yıl önce başladı. Aşiret olarak 80 bin'e hükmeden   bir nüfusa sahibiz. Aşiretimize mensup herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Birlik beraberlik olunca küslükler azalır. Amacımız siyasi bir toplanma değil, herkese birlik beraberliğimizi göstermektir. Bizler gelenek ve göreneklerimizle Türkiye'nin neresinde olursak olalım, her daim sıcak samimiyet ve muhabbet içinde birbirimizi kucaklamalıyız" diye konuştu.
 "BİZİM BARIŞVE KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR" 

Her zaman el ele vererek birlik ve beraberlik içinde yaşamanın en önemli avantajlarından birisi gençlerimize emin yarınları bırakabiliriz" vurgusunu yapan Atlı" İnsan sevgisi olağanüstü bir maneviyattır. İçinde yaşadığımız coğrafa zordur. Hepimiz büyük zorluklarla hayatımızı idame ettirmek zorundayız.Birbirlerimizn hatası olduğundan, büyütmeden daha fazla olaylara mahal vermemek için fedakarlık yapmalıyız.Doğru yolda gönül birliği içinde hareket etmeliyiz. Gençlerimize sahip çıkarak, barış ve kardeşliğimizi daha çok pekiştirmeliyiz" dedi. 

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber