SADAT’tan HDP'li Hüda Kaya'nın olay iddiasına yanıt 10 yıldır belge sunamadılar

Van Haber (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.06.2021 - 12:45, Güncelleme: 18.06.2021 - 12:45
 

SADAT’tan HDP'li Hüda Kaya'nın olay iddiasına yanıt 10 yıldır belge sunamadılar

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın HDP İzmir İl Başkanlığı'na silahlı saldırıyı SADAT'ın yaptırdığı iddiasına SADAT'tan yalanlama geldi. Açıklamada, "delilini, belgesini ortaya koymuyorsa, tek bir açıklaması vardır. Yalan konuşarak, provokasyon yapıp siyasi rant devşirmekten ileri gitmiyordur." denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer'in SADAT tarafından Suriye'de eğitim aldığı iddiasına, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) yanıt verdi. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz isimli kadının öldürülmesinin ardından İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Yol TV'ye yaptığı açıklamada "Bunu yine bir sarhoş, deli olarak yansıtacaklardı ki bu kişinin SADAT tarafından Suriye'de silahlı eğitimden geçirilmiş biri olduğunu öğrendik" dedi.  HDP'li Kaya'nın iddialarının ardından SADAT'tan açıklama geldi. SADAT'ın açıklaması şöyle:  "10 yıldır tek bir ispat, tek bir belge sunulmamaktadır" "SADAT Savunmanın Katillerle İlişkisi Olamaz. İzmir HDP İl Binasına gözü dönmüş kiralık bir katil terörist tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınar saldırı sonucu vefat eden (çaycı olduğu bilgisi paylaşılan) Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz.  HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya'nın böyle üzücü bir olay üzerinden provokasyona başvurarak katili şirketimizle ilişkilendirmeye kalkmasını da şiddette kınarız.  SADAT Savunma’ya 10 yılı bulan bir süredir Suriye’de eğitim verdiği iftirası atılmakta ancak 10 yıldır tek bir ispat, tek bir belge sunulmamaktadır.  İddia sahipleri, iddialarında samimi iseler ispatını geçen 10 yıllık süre boyunca savcılıklara niçin teslim etmekten kaçındıklarının cevabını vermekle yükümlüdür SADAT Savunma paralı / gönüllü / silahlı / silahsız hiçbir şahsa Suriye’de veya başka bir yerde eğitim vermemiştir.  Verdiğini iddia eden; delilini, belgesini ortaya koymuyorsa, tek bir açıklaması vardır. Yalan konuşarak, provokasyon yapıp siyasi rant devşirmekten ileri gitmiyordur.  Bir Siyasi Partimizin Yüce Meclisimizdeki temsilcisinin, benzeri hain bir saldırının müsebbibi ile bir kişi veya kurumu ilişkilendirirken çok daha dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz. Terörü, teröristleri ve onları kullanan kuklacıları lanetleriz. Kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz."
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın HDP İzmir İl Başkanlığı'na silahlı saldırıyı SADAT'ın yaptırdığı iddiasına SADAT'tan yalanlama geldi. Açıklamada, "delilini, belgesini ortaya koymuyorsa, tek bir açıklaması vardır. Yalan konuşarak, provokasyon yapıp siyasi rant devşirmekten ileri gitmiyordur." denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer'in SADAT tarafından Suriye'de eğitim aldığı iddiasına, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) yanıt verdi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda Deniz Poyraz isimli kadının öldürülmesinin ardından İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Yol TV'ye yaptığı açıklamada "Bunu yine bir sarhoş, deli olarak yansıtacaklardı ki bu kişinin SADAT tarafından Suriye'de silahlı eğitimden geçirilmiş biri olduğunu öğrendik" dedi. 

HDP'li Kaya'nın iddialarının ardından SADAT'tan açıklama geldi. SADAT'ın açıklaması şöyle: 

"10 yıldır tek bir ispat, tek bir belge sunulmamaktadır"

" SADAT Savunmanın Katillerle İlişkisi Olamaz. İzmir HDP İl Binasına gözü dönmüş kiralık bir katil terörist tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınar saldırı sonucu vefat eden (çaycı olduğu bilgisi paylaşılan) Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz. 

HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya'nın böyle üzücü bir olay üzerinden provokasyona başvurarak katili şirketimizle ilişkilendirmeye kalkmasını da şiddette kınarız. 

SADAT Savunma’ya 10 yılı bulan bir süredir Suriye’de eğitim verdiği iftirası atılmakta ancak 10 yıldır tek bir ispat, tek bir belge sunulmamaktadır. 

İddia sahipleri, iddialarında samimi iseler ispatını geçen 10 yıllık süre boyunca savcılıklara niçin teslim etmekten kaçındıklarının cevabını vermekle yükümlüdür

SADAT Savunma paralı / gönüllü / silahlı / silahsız hiçbir şahsa Suriye’de veya başka bir yerde eğitim vermemiştir. 

Verdiğini iddia eden; delilini, belgesini ortaya koymuyorsa, tek bir açıklaması vardır. Yalan konuşarak, provokasyon yapıp siyasi rant devşirmekten ileri gitmiyordur. 

Bir Siyasi Partimizin Yüce Meclisimizdeki temsilcisinin, benzeri hain bir saldırının müsebbibi ile bir kişi veya kurumu ilişkilendirirken çok daha dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz. Terörü, teröristleri ve onları kullanan kuklacıları lanetleriz. Kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber