Militan Yuvasından Millet Bahçesine

Gündem 07.06.2021 - 09:00, Güncelleme: 07.06.2021 - 09:39
 

Militan Yuvasından Millet Bahçesine

Van’da 2016 yılında HDP belediyesi tarafından yapımına başlanılan ve fiziki yapısı itibari ile adeta sorgu ve mahkeme koridorlarını andıran militan kışlası kayyum belediyeciliği tarafından millet bahçesine dönüştürüldü.

Dağ kadrosuna eleman yetiştirilmek üzere tasarlandığı düşünülen 700 bin metrekare alana inşaa edilen bir tarafı göle sıfır diğer taraflarında ise adeta kışla nizamiyeleri görünümü Van Büyükşehir Belediyesi tarafından milletin parası millete diyerek, Van halkına soluk alacak yeni bir alan oluşturdu. 19 Eylül 2019 tarihinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, içerisinde mimarisi olarak mahkeme ve sorgu odaları, zor şartlara hazırlık parkurları, konferans salonları ve projesinde bungalo evlerinin de olduğu projeye müdahale ederek millet bahçesine dönüştürdü. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından revize edilen proje gençlerin spor ve sosyal aktivitelerini yapacakları bir çok spor alanı oluşturuldu. 700 bin metrekarelik alana kurulan projede sona yaklaşırken, içerisinde çok amaçlı salon, gençlik merkezi, sanat atölyeleri, eğitim birimleri, kültürel alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolu, profesyonel tırmanma duvarları, kamelyalar, otopark, nikah salonu, futbol, voleybol ve basketbol sahası ve tenis kortları  bulunuyor.  Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık maliyeti 33 Milyon TL olan millet parkı kısa zaman içinde milletin hizmetine sunulacağı bekleniyor.   
Van’da 2016 yılında HDP belediyesi tarafından yapımına başlanılan ve fiziki yapısı itibari ile adeta sorgu ve mahkeme koridorlarını andıran militan kışlası kayyum belediyeciliği tarafından millet bahçesine dönüştürüldü.

Dağ kadrosuna eleman yetiştirilmek üzere tasarlandığı düşünülen 700 bin metrekare alana inşaa edilen bir tarafı göle sıfır diğer taraflarında ise adeta kışla nizamiyeleri görünümü Van Büyükşehir Belediyesi tarafından milletin parası millete diyerek, Van halkına soluk alacak yeni bir alan oluşturdu.
19 Eylül 2019 tarihinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, içerisinde mimarisi olarak mahkeme ve sorgu odaları, zor şartlara hazırlık parkurları, konferans salonları ve projesinde bungalo evlerinin de olduğu projeye müdahale ederek millet bahçesine dönüştürdü.


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından revize edilen proje gençlerin spor ve sosyal aktivitelerini yapacakları bir çok spor alanı oluşturuldu. 700 bin metrekarelik alana kurulan projede sona yaklaşırken, içerisinde çok amaçlı salon, gençlik merkezi, sanat atölyeleri, eğitim birimleri, kültürel alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolu, profesyonel tırmanma duvarları, kamelyalar, otopark, nikah salonu, futbol, voleybol ve basketbol sahası ve tenis kortları  bulunuyor. 
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık maliyeti 33 Milyon TL olan millet parkı kısa zaman içinde milletin hizmetine sunulacağı bekleniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber