Van'da bir husumet daha barışla sonuçlandı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2021 - 17:57, Güncelleme: 02.06.2021 - 17:57
 

Van'da bir husumet daha barışla sonuçlandı

Çaldıran İlçesi’nin Aşağı Yanıktaş Mahallesinde iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Aşağı Yanıktaş Mahallesinde Kaplan ve Gültepe aileleri arasında 2 ay önce yol yüzünden kavga çıktı. Kavga sonrası aralarında husumet başlayan iki ailenin barıştırılması için her iki ailenin büyükleri ve ilçenin kanaat önderleri aracılık yaptı. Her iki aile mensuplarıyla yapılan  görüşmeler olumlu sonuçlanınca, barış töreni düzenlendi. Aşağı Yanıktaş Mahallesinde yapılan barış törenine Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, her iki ailenin mensupları katıldı.   Kuran’ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Vali Mehmet Emin Bilmez,  güzel bir olay için bir araya gelindiğini belirterek, “Bu tür husumetlerin büyümeden barışla sonuçlanması herkes için hayırlı olur. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Tören, Ak Parti Van Milletvekilleri Gülaçar, Arvas, Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan ve kanaat önderlerinin konuşmalarının ardından aile fertleri Kuran’ı Kerim’in altından geçerek barışmasıyla son buldu.
Çaldıran İlçesi’nin Aşağı Yanıktaş Mahallesinde iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Aşağı Yanıktaş Mahallesinde Kaplan ve Gültepe aileleri arasında 2 ay önce yol yüzünden kavga çıktı.

Kavga sonrası aralarında husumet başlayan iki ailenin barıştırılması için her iki ailenin büyükleri ve ilçenin kanaat önderleri aracılık yaptı.

Her iki aile mensuplarıyla yapılan  görüşmeler olumlu sonuçlanınca, barış töreni düzenlendi.

Aşağı Yanıktaş Mahallesinde yapılan barış törenine Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, her iki ailenin mensupları katıldı.  

Kuran’ı Kerim tilaveti ve duanın ardından Vali Mehmet Emin Bilmez,  güzel bir olay için bir araya gelindiğini belirterek, “Bu tür husumetlerin büyümeden barışla sonuçlanması herkes için hayırlı olur. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, Ak Parti Van Milletvekilleri Gülaçar, Arvas, Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan ve kanaat önderlerinin konuşmalarının ardından aile fertleri Kuran’ı Kerim’in altından geçerek barışmasıyla son buldu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber