“Dünya Kahvaltı Günü” 6 Haziran’da kutlanacak

Gündem 28.05.2021 - 12:36, Güncelleme: 28.05.2021 - 12:36
 

“Dünya Kahvaltı Günü” 6 Haziran’da kutlanacak

Van Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Dünya Kahvaltı Günü'nün 6 Haziran'da kutlanacağını duyurdu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Günlük öğünler içerisinde en önemlisi olan kahvaltı, günün ilk öğünü olması nedeniyle vücudun gün boyu ihtiyaç duyacağı besinlerin alınmasına olanak sağlar. Yapılan araştırmalar kahvaltının, özellikle büyüme dönemindeki çocuklar ve gençler için çok önemli olduğunu göstermektedir. ayatımızda önemli bir yere sahip olan kahvaltının bir de özel olanları vardır. Bunlardan bir tanesi ve en özeli Van Kahvaltısı'dır. 1 Haziran 2014 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde “Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası”yla adını uluslararası arenaya taşıyan Van Kahvaltısı, yine Van TSO tarafından ilan edilen ve ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Dünya Kahvaltı Günü”yle ön plana çıktı. Van TSO, Kahvaltının Başkenti olarak kabul edilen Van'da, bu yıl “Dünya Kahvaltı Günü”nün ikincisini düzenliyoruz. Uzun yıllar sonra her kutlandığında Van'ın anılacağı Dünya Kahvaltı Günü projesi geçen yıl büyük bir başarıya imza attı. Her yıl Haziran ayının ilk haftası kutlanacak olan Dünya Kahvaltı Günü geçtiğimiz yıl 7 Haziran günü kutlanmış, dünyanın birçok ülkesinden insanlar hazırladıkları kahvaltı sofralarını sosyal medya üzerinden paylaşmış ve dünyada ses getirmiştir. İlkinde olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin en uzun caddesi olan İskele Caddesi üzerinde kutlanması planlanan Dünya Kahvaltı Günü, yaşanan Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılacak olan fotoğraf ve video paylaşımları ile kutlanacaktır. 6 Haziran pazar günü saat:11.00'de başlayacak etkinliğin paylaşımları sosyal medya hesapları üzerinden #dünyakahvaltıgünü hashtagi ile yapılacaktır. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak 'Dünyanın En Keyifli Gününe Siz De Katılın' sloganıyla çıktığımız yolda sizleri yeniden yanımızda görmek istediğimizi belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Dünya Kahvaltı Günü'nün 6 Haziran'da kutlanacağını duyurdu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Günlük öğünler içerisinde en önemlisi olan kahvaltı, günün ilk öğünü olması nedeniyle vücudun gün boyu ihtiyaç duyacağı besinlerin alınmasına olanak sağlar. Yapılan araştırmalar kahvaltının, özellikle büyüme dönemindeki çocuklar ve gençler için çok önemli olduğunu göstermektedir.

ayatımızda önemli bir yere sahip olan kahvaltının bir de özel olanları vardır. Bunlardan bir tanesi ve en özeli Van Kahvaltısı'dır. 1 Haziran 2014 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası ( Van TSO) öncülüğünde “Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası”yla adını uluslararası arenaya taşıyan Van Kahvaltısı, yine Van TSO tarafından ilan edilen ve ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Dünya Kahvaltı Günü”yle ön plana çıktı.

Van TSO, Kahvaltının Başkenti olarak kabul edilen Van'da, bu yıl “Dünya Kahvaltı Günü”nün ikincisini düzenliyoruz. Uzun yıllar sonra her kutlandığında Van'ın anılacağı Dünya Kahvaltı Günü projesi geçen yıl büyük bir başarıya imza attı. Her yıl Haziran ayının ilk haftası kutlanacak olan Dünya Kahvaltı Günü geçtiğimiz yıl 7 Haziran günü kutlanmış, dünyanın birçok ülkesinden insanlar hazırladıkları kahvaltı sofralarını sosyal medya üzerinden paylaşmış ve dünyada ses getirmiştir.

İlkinde olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin en uzun caddesi olan İskele Caddesi üzerinde kutlanması planlanan Dünya Kahvaltı Günü, yaşanan Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılacak olan fotoğraf ve video paylaşımları ile kutlanacaktır. 6 Haziran pazar günü saat:11.00'de başlayacak etkinliğin paylaşımları sosyal medya hesapları üzerinden #dünyakahvaltıgünü hashtagi ile yapılacaktır. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak 'Dünyanın En Keyifli Gününe Siz De Katılın' sloganıyla çıktığımız yolda sizleri yeniden yanımızda görmek istediğimizi belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber