Bakan Dönmez ' Körfez ile Enerji Köprüleri dada da Gelişecek'

Siyaset 29.08.2022 - 22:02, Güncelleme: 29.08.2022 - 22:02
 

Bakan Dönmez ' Körfez ile Enerji Köprüleri dada da Gelişecek'

- "Dost ve kardeş ülke Umman ile bugüne kadar doğal gaz ticareti yapmamıştık. Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti" - " (Katar ziyareti) Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık"

  - "Dost ve kardeş ülke Umman ile bugüne kadar doğal gaz ticareti yapmamıştık. Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti" - " (Katar ziyareti) Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık" DOHA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini açıkladı.  Son yıllarda enerji alanında kat ettiği mesafe ve yeni iş birliklerine yenilerini eklemek isteyen Türkiye, bu anlamda mesai harcamaya devam ediyor.  Başta doğal gaz ve petrol olmak üzere kaynak sahibi ülkelerde gerek fiziki gerekse çevrim içi görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri bu sefer de ülkelere ziyarette bulundu.  Bakan Dönmez'in öncülüğündeki ziyaretlerden ilki Türkiye'nin bugüne kadar doğal gaz ticaretinin bulunmadığı Umman'a gerçekleşti.  Burada Umman Enerji ve Maden Bakanı Salim Al Aufi ile görüşen Bakan Dönmez, ardından da Katar'da Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad Sherida Al-Kaabi ile görüştü.  Hem baş başa hem de heyetler arası gerçekleşen görüşmelerde Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve bakanlığın diğer yetkilileri Dönmez'e eşlik etti.  - Umman'dan "yenilenebilir" teklif  Ziyaretlerini ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dönmez, Umman'daki görüşmeyi "çok önemli" olarak ifade etti.  Umman ile Türkiye arasında bugüne kadar doğal gaz ticaretinin olmadığına dikkati çeken Dönmez, "Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti. Şartların uygunluğuna bağlı olarak BOTAŞ ve Umman doğal gaz ticareti şirketi arasında devam edecek görüşmelerde inşallah karşılıklı bir anlayış ve anlaşma olursa gaz ticaretine başlayabileceğiz." diye konuştu. Umman'ın yenilenebilir enerji alanında ileriye dönük projelerinin de olduğuna işaret eden Dönmez, "O konuda iş birliği teklif ettiler. Onu da biz yine değerlendireceğiz. Gerek kamu gerekse özel sektör eliyle oradaki fırsatları değerlendireceğiz." dedi.  - "Katar ile beraber 3'üncü ülkelerde çalışabiliriz" Umman ziyaretinin ardından da Katar'a geçtiğini anımsatan Dönmez, şunları kaydetti:  "Orada da Katar Enerji işlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Saad Sherida Al-Kaabi ile 'Öteden beri devam eden iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz' diye konuştuk. Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adım atmayı bekliyoruz."
- "Dost ve kardeş ülke Umman ile bugüne kadar doğal gaz ticareti yapmamıştık. Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti" - " (Katar ziyareti) Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık"

 

- "Dost ve kardeş ülke Umman ile bugüne kadar doğal gaz ticareti yapmamıştık. Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti"

- " (Katar ziyareti) Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık"


DOHA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini açıkladı. 

Son yıllarda enerji alanında kat ettiği mesafe ve yeni iş birliklerine yenilerini eklemek isteyen Türkiye, bu anlamda mesai harcamaya devam ediyor. 

Başta doğal gaz ve petrol olmak üzere kaynak sahibi ülkelerde gerek fiziki gerekse çevrim içi görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri bu sefer de ülkelere ziyarette bulundu. 

Bakan Dönmez'in öncülüğündeki ziyaretlerden ilki Türkiye'nin bugüne kadar doğal gaz ticaretinin bulunmadığı Umman'a gerçekleşti. 

Burada Umman Enerji ve Maden Bakanı Salim Al Aufi ile görüşen Bakan Dönmez, ardından da Katar'da Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad Sherida Al-Kaabi ile görüştü. 

Hem baş başa hem de heyetler arası gerçekleşen görüşmelerde Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve bakanlığın diğer yetkilileri Dönmez'e eşlik etti. 

- Umman'dan "yenilenebilir" teklif 

Ziyaretlerini ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dönmez, Umman'daki görüşmeyi "çok önemli" olarak ifade etti. 

Umman ile Türkiye arasında bugüne kadar doğal gaz ticaretinin olmadığına dikkati çeken Dönmez, "Ancak görüşmeler gayet olumlu geçti. Şartların uygunluğuna bağlı olarak BOTAŞ ve Umman doğal gaz ticareti şirketi arasında devam edecek görüşmelerde inşallah karşılıklı bir anlayış ve anlaşma olursa gaz ticaretine başlayabileceğiz." diye konuştu.

Umman'ın yenilenebilir enerji alanında ileriye dönük projelerinin de olduğuna işaret eden Dönmez, "O konuda iş birliği teklif ettiler. Onu da biz yine değerlendireceğiz. Gerek kamu gerekse özel sektör eliyle oradaki fırsatları değerlendireceğiz." dedi. 

- "Katar ile beraber 3'üncü ülkelerde çalışabiliriz"

Umman ziyaretinin ardından da Katar'a geçtiğini anımsatan Dönmez, şunları kaydetti: 
"Orada da Katar Enerji işlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Saad Sherida Al-Kaabi ile 'Öteden beri devam eden iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz' diye konuştuk. Sadece doğal gaz ticaretinde değil, Türkiye'de, Katar'da veya 3'üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fırsatların değerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adım atmayı bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber