PKK Silah Bıraktı: Kendini Feshetti
Yapılan açıklamada, örgütün aldığı bu kararın “kalıcı barış ve demokratik çözüm süreci için güçlü bir zemin sunduğu” ifade edilirken, Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere tüm siyasi aktörler, sivil toplum kuruluşları ve toplumun farklı kesimleri barış sürecine katkı sunmaya davet edildi.
"TBMM Tarihi Sorumluluğunu Üstlenmeli"
Kongre sonrası yayımlanan bildiride, TBMM’nin bu süreçte tarihi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, sadece siyasi aktörlerin değil; akademisyenler, sanatçılar, sendikalar, gençlik ve kadın örgütleri, ekolojist hareketler ve kanaat önderlerinin de sürece dâhil olması çağrısı yapıldı.
Barış Sürecine Katılım Çağrısı
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Kongremizin aldığı PKK'nin fesih ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırma kararı, kalıcı barışa ve demokratik çözüme güçlü bir zemin sunmaktadır. Bu aşamada Türkiye Büyük Millet Meclisinin tarihi sorumlulukla rolünü oynaması önemlidir. Aynı şekilde hükümet ve ana muhalefet partisi başta olmak üzere, mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, din ve inanç toplulukları, demokratik basın kuruluşları, kanaat önderleri, aydınlar, akademisyenler, sanatçılar, işçi-emekçi sendikaları, kadın-gençlik örgütleri ve ekolojist hareketler barış ve demokratik toplum sürecine katılmaya davet edilmektedir.”
Gözler Sürecin Devamında
PKK’nın silahlı mücadeleye son verme ve kendini feshetme kararı, Türkiye’de terörle mücadelenin seyrinde önemli bir kırılma noktası olarak değerlendirilirken, sürecin nasıl işleyeceği ve siyasi mekanizmaların atacağı adımlar merak konusu oldu.
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler