Efkan Ala’dan İsrail’e Tepki: “Suriye’ye Yönelik Saldırılar Bölgesel İstikrara Tehdittir”

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, İsrail'in son günlerde Suriye topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ala, bu saldırıların yalnızca Suriye'nin toprak bütünlüğüne değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel istikrarın geleceğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Efkan Ala, uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu eylemlerin, bölgede uzun yıllardır süren çatışmaların ardından elde edilmek istenen barış ortamına zarar verdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde İsrail’in Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar; barış ve istikrar çabalarını akamete uğratma çabası olarak görülmelidir.”

Ala, Suriye halkının uzun süren çatışmalardan sonra huzurlu bir yaşam kurma fırsatının eşiğinde olduğuna dikkat çekerek, bu sürecin baltalanmasına karşı uluslararası toplumun ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

“Suriye’nin egemenliğine saygı duyan tüm taraflara çağrımız nettir: Suriye Arap Cumhuriyeti’nin suhulet içinde barışı tesis etme çabalarına destek verilmelidir.”

Ala, açıklamasının devamında, kalıcı barış ve güvenliğin ancak uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve devletlerin egemen eşitliği ilkeleri temelinde sağlanabileceğinin altını çizdi.

“Müdahaleci ve saldırgan yaklaşımlardan uzak durulmalıdır. Türkiye olarak biz, Suriye’nin ve bölgenin istikrarına katkıda bulunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Efkan Ala’nın açıklamaları, Türkiye’nin Suriye politikasında istikrar ve barış odaklı tutumunu bir kez daha vurgulamış oldu.

Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler